Länsi-Helsinkiin suunnitteilla uusi skeittipaikka – sijainti ihmetyttää asukkaita

Kuvituskuva

Uuden skeittipaikan sijainti on herättänyt vastustusta Munkkiniemessä.

Helsingin kaupunki suunnittelee uuden skeittipaikan rakentamista Munkinpuistoon Munkkiniemeen.

Kaupunki kertoo asiasta verkkosivuillaan julkaistussa uutisessa.

– Osallistuvan budjetoinnin kautta jätetyllä idealla halutaan parantaa skeittauksen mahdollisuuksia Länsi-Helsingissä. Kaupunki on tarkastellut useita sijainteja uudelle skeittipaikalle, ja kartoituksen tuloksena paikaksi on valikoitunut Munkinpuisto, kerrotaan uutisessa.

Uutisen mukaan Munkinpuistossa on todettu tarkasteluiden ja maastokäyntien perusteella olevan eniten tilaa skeittipaikalle. Lisäksi asutusta ei ole liian lähellä.

Skeittipaikan sijoittaminen Munkinpuistoon ei ole ilahduttanut kaikkia, sillä sijainti on herättänyt myös paljon ihmettelyä ja vastustusta lähialueen asukkaissa.

OmaStadi-verkkosivuille jätettyjen kommenttien mukaan Munkinpuisto soveltuu meluhaittojen takia huonosti asukkaiden rauhallisena virkistyspaikkana pitämälleen puistoalueelle.

Lisäksi moni kommentoija katsoo, että hanke on nykysijainnissaan Munkinpuistossa varsin eri paikassa kuin mitä osallistuvassa budjetoinnissa alun perin ehdotettiin.

– Munkkiniemi ei ollut hankkeen esittelyvaiheessa esitettynä vaihtoehtona skeittipaikan paikaksi, kommentoi yksi asukas.

– Miten alun perin Meilahteen tai Ruskeasuolle ehdotettu skuutti- ja skeittipuisto voi siirtyä Munkinpuistoon, eli Koneenpuistoon, jossa on jo skuuttialue? ihmettelee toinen nettikommentoija.

Alkuperäisessä OmaStadiin jätetyssä ideassa toivottiin ”monipuolista scootti- ja skeittipaikkaa Meilahden, Pikku Huopalahden tai Ruskeasuon alueelle, Länsi-Helsingin alueelle”.

Helsingin kaupungin mukaan skeittipaikalle soveltuvaa paikkaa kartoitettiin myös Meilahden, Ruskeasuon ja Pikku Huopalahden alueilla.

– Lopullisessa valinnassa huomioitiin useita kriteereitä, kuten etäisyys lähimpään asutukseen, liikuntapuistojen vapaat alueet, urheilukenttien käyttö muuhun tarkoitukseen, alueiden maaperä sekä alueiden luonto- ja kulttuurihistorialliset arvot, kerrotaan hankkeen kuvauksessa OmaStadi-sivulla.

Muutama kommentoija ilmoittaa kannattavansa skeittipaikkaa Munkinpuistoon.

– Huippua, että myös Länsi-Helsingin tyypit saavat paikan harjoitella ilman, että pitää lähteä liian kauas. Erityisesti lapsille tämä on suotuisempi kuin Töölöön tai Eläintarhaan asti meneminen Länsi-Helsingistä käsin. Haagassa oleva skeittipuisto on myös verrattain aika vaatimaton.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.