Länsi-Helsingissä sijaitsevassa taidemuseossa yli miljoona kävijää

Museon avajaiset 1965. Didrichsenin perhe vastaanottamassa Urho ja Sylvi Kekkosta sekä Ateneumin taidemuseon intendentti Aune Lindströmiä.

Länsi-Helsingin Kuusisaaressa sijaitsevan Didrichsenin taidemuseon kautta aikain miljoonas museovieras saapui taidemuseoon Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta 2022.

Miljoonas kävijä oli Jenna Kotro, joka palkittiin taiteilija Hannu Palosuon suunnittelemalla korulla ja elinikäisellä vapaalipulla museoon. Kotro vieraili Didrichsenin taidemuseossa nyt ensimmäistä kertaansa.

Didrichsenin taidemuseo avautui yleisölle vuonna 1965.

– Jo miljoona kävijää houkutellut taidemuseo syntyi rakkaudesta taiteeseen. Mittavan taidekokoelman keränneet Marie-Louise (1913–1988) ja Gunnar Didrichsen (1903–1992) perustivat nimeään kantavan taidesäätiön vuonna 1963. Tavoitteena oli varmistaa kokoelman ja Viljo Revellin Didrichseneille suunnitteleman kiinteistön säilyminen tuleville sukupolville. Ajatus museotoiminnan aloittamisesta kypsyi pian säätiön perustamisen jälkeen, ja säätiön hallinnoima Didrichsenin taidemuseo avautui yleisölle 1.9.1965, tiedottaa taidemuseo.

Taidemuseon tiedotteen mukaan Didrichsen on ollut viime vuosina Helsingin suosituimpien taidemuseoiden joukossa: miljoonasta museovierailusta puolet on tehty viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Luonnonkauniissa merellisessä ympäristössä sijaitseva museo veistospuistoineen on taiteen ystävän keidas kaupungissa.

– Olemme iloisia museon saavuttamasta suosiosta ja kiitollisia museon perustajille heidän jättämästään arvokkaasta perinnöstä. Marie-Louise ja Gunnar Didrichsenin toiveena oli jakaa taideaarteet yleisön kanssa, ja haluamme jatkossakin kunnioittaa samaa periaatetta. Uskon, että he olisivat ylpeitä museon kehityksestä. Erinomainen tulos kannustaa ylläpitämään korkealaatuista toimintaa. Tästä on hyvä tavoitella seuraavaa miljoonaa, kertoo museonjohtaja Maria Didrichsen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.