Helsingin elävät kadut elävöittää keskustaa

Helsingin keskustassa järjestetään koko kesän ajan tapahtumia Helsingin elävät kadut -tapahtumakokonaisuuden alla.

Helsingin kaupunki haluaa tarjota asukkaille ja esiintyjille mahdollisuuden kohdata koronan jälkeisessä keskustassa. Lisäksi kaupunki haluaa elävöittää Helsingin keskustaa kesäohjelmalla.

Helsingin elävät kadut alkoi 16. kesäkuuta ja jatkuu 25. elokuuta asti.

Helsingin Elävät kadut -tapahtumakokonaisuus tuotetaan koronapalautumiseen myönnetystä erillisrahoituksesta ja sen tarkoitus on innostaa kaupunkilaisia löytämään Helsingin keskusta uudestaan.

– Ohjelman kuratoinnissa on keskitytty mahdollisimman monipuolisesti eri taiteenalojen freelancereiden työllistämiseen. Korona hiljensi Helsingin keskustaa, mutta tänä kesänä kaupunki herää uudestaan eloon ja kutsuu kaupunkilaiset nauttimaan Helsingin kesähengestä koko perheen voimin, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Helsingin Elävät kadut levittäytyvät Helsingin keskustassa Kauppatorilla Helsinki Biennaali -paviljonkiin, Töölönlahden Makasiinipuistoon, Kansallismuseon kesäpihalle, Espan lavalle sekä kaupungin Kesäkaduille Designmuseon edustalle.

Luvassa on paikasta toiseen kiertävää ohjelmaa kaikenikäisille joka torstai sekä useana viikonloppuna.

Kaikki kesän tapahtuman ovat maksuttomia, eivätkä vaadi ennakkoilmoittautumista.

Helsingin Kesäkadut, eli Kasarmikatu, Pieni Roobertinkatu, Korkeavuorenkatu ja Erottajankatu muodostavat yhdessä kävelyverkoston, jossa taideohjelman lisäksi katujen viihtyisyyttä on paranneltu esimerkiksi lisäämällä istutuksia, levähdyspaikkoja ja lasten leikkipaikkoja sekä rajoittamalla moottoriliikennettä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.