Kuusijärvestä halutaan Vantaan luontomatkailun helmi

99
Kuvituskuva

Itä-Vantaan Kuusijärvelle saattaa olla tulevaisuudessa luvassa esimerkiksi rantalentopallokenttä, kiipeilymaailma ja nuotiokota tulisijoineen.

Kuusijärven ulkoilualueesta halutaan kehittää lähiasukkaita ja kansainvälisiä matkailijoita palveleva virkistyskeskus, jossa on vahva kansallispuistohenkinen painotus.

Kuusijärven kehittämisen suunnittelualue liittyy Vanhan Porvoontien yli vievään ja vastavalmistuneeseen siltayhteyteen, joka mahdollistaa sujuvan liikkumisen Sipoonkorven kansallispuistoon.

Kuusijärvestä kehitetään Vantaan luontomatkailun ja virkistyksen helmi maiseman ja alueen kantokyvyn määrittämissä suhteissa. Suunnittelun tavoitteena on luonnon ja uusien suunnitteluratkaisujen sovittaminen yhteen kasvavien kävijämäärien ja laajentuvien virkistysmahdollisuuksien kanssa, tiedotti Vantaan kaupunki.

Vantaan tekninen lautakunta käsitteli Kuusijärven yleissuunnitelmaa kokouksessaan joulukuussa 2019.

Alueen suunnittelussa on noudatettu ekologisen maisema-arkkitehtuurin suunnitteluperiaatteita korostaen paikallista luontoa. Rakennusten ja ulkotilojen materiaalit sopivat arvokkaaseen luontoympäristöön. Päämateriaalina on puu, joka toistuu rakennuksissa, ulkokalusteissa ja muissa varusteissa.

Kuusijärven yleissuunnitelmassa on esitetty myös paljon uusia aktiviteetteja alueelle, niin lapsille kuin aikuisillekin.

Uuden lasten leikkipaikan teema toistaa ympäröivän luonnon elementtejä ja materiaaleja, ja kesäaikaan voi vilvoitella erilaisten suihkujen leikkimaailmassa.

Nykyinen pulkkamäki siirretään järven kaakkoiskulmalta lähemmäksi rakennuksia, jolloin pulkkamäen lumettaminen on mahdollista. Suunnitelma sisältää myös aluevaraukset rantalentopallokentälle, kuntoilualueelle, kiipeilymaailmalle sekä vuokrattaville kajakeille ja sup-laudoille.

Myös uimarannan jäsentelyä selkeytetään ja laitureita uudistetaan. Järveä kiertävän rantaraitan varrelle on suunnitteilla nuotiopaikka, vuokrakota sekä luontopolku opastauluineen.

Vantaan kaupunki arvioi, että hankkeista ensimmäisenä toteutunevat uusi pulkkamäki ja esteetön ulkoilureitti. Ne pyritään toteuttamaan vuosien 2020-2022 aikana. Yleissuunnitelmassa olevat uudet rakennukset ovat pidemmän aikavälin hankkeita, jotka voisivat toteutua aikaisintaan 2020-luvun loppupuolella.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.