KUUMA-puheenjohtajuus siirtyy Nurmijärveltä Tuusulaan

Outi Mäkelä ja Kallepekka Toivonen

Nurmijärven kunnan KUUMA-puheenjohtajakausi 2019 on ollut aktiivisen kehittämisen aikaa.

Johtokunnan puheenjohtaja Kallepekka Toivonen ja komission puheenjohtaja Outi Mäkelä ojentavat tyytyväisinä puheenjohtajan nuijat eteenpäin Tuusulalle, joka on kiertojärjestyksessä seuraava puheenjohtajakunta. Kuluneen vuoden yhteistyön painopisteinä olivat edunvalvonta, kilpailukyvyn vahvistaminen ja tunnettuuden lisääminen.

Päättäjiä tavattiin säännöllisesti

Edunvalvonnassa painottuivat erityisesti KUUMA-seudun tavoitteiden edistäminen Maankäyttö, asuminen ja liikenne -suunnitelman (MAL) valmistelussa sekä eduskuntavaalien jälkeen muodostetun hallituksen ohjelman osalta.

Sen lisäksi seudun edustajat tapasivat säännöllisesti ministereitä ja kansanedustajia yhteisten tavoitteiden edistämiseksi MAL-asioissa, varsinkin suurten liikennehankkeiden osalta. Samalla seudun edustajat pitivät näkyvillä kielteistä kantaa kaavailtujen tiemaksujen osalta.

Erityisen tyytyväinen Kallepekka Toivonen on siihen, että pitkään keskusteluissa ollut ruuhkamaksuesitys saatiin keväällä torjuttua hamaan tulevaisuuteen.

Helsingin seudun yhteistyökokouksessa sovittiin, että ruuhkamaksuasiaan ei palata ennen kuin vasta lainsäädännön valmistumisen ja sen jälkeen tehtyjen selvitysten ja arviointien valmistuttua, Toivonen kertoi tiedotteessa.

Edunvalvontaa harjoitettiin aktiivisesti myös Rinteen hallituksen sote-uudistukseen liittyvässä mahdolliseen Uudenmaan erillisratkaisuun tähtäävässä selvityksessä. Edunvalvonnassa hyödynnettiin myös medianäkyvyyttä. Edunvalvontatyössä otettiin käytännöksi myös seudun kansanedustajien ja kuntajohtajien säännölliset tapaamiset, joiden yhteydessä laadittiin yhteiset kannanotot.

Ring of Industry

Kilpailukykyä ja seudun tunnettuutta pyrittiin vahvistamaan erityisesti Helsinki Ring of Industry-markkinoinnin muodossa, jossa alueen tunnettuutta lisättiin erityisesti kansainvälisillä kiinteistömessuilla Saksan Münchenissä lokakuussa.

KUUMA-seutu ja Helsinki Ring of Industry osallistuivat näille messuille toista kertaa osana Helsinki-Finland -osastoa. Yhteistyötä tiivistettiin myös pääkaupunkiseudun kuntien kanssa. Helsinki Ring of Industry-konsepti ja toimenpiteet tuottivat seudulle kunniamaininnan Kuntamarkkinoinnin SM-kisassa keväällä 2019. KUUMA-seudun yhteisesiintymisen valmistelu aloitettiin tähtäimenä yhteinen osasto Tuusulan Asuntomessuilla kesällä 2020.

– Puheenjohtajakausi on ollut antoisa ja on ollut ilo huomata, että KUUMA-yhteistyössä on voimaa ja KUUMA –alueessa on vetovoimaa, totesi komission puheenjohtaja Outi Mäkelä luovuttaessaan puheenjohtajuuden Tuusulalle.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.