Kunnon kaveri tsemppaa ikäihmisiä liikkumaan

Miina Sillanpään Säätiö järjestää Munkkiniemen seudun, Pikku Huopalahden, Ruskeasuon ja Meilahden ikäihmisille suunnattua maksutonta Kunnon kaveri -toimintaa.

Kunnon kaveri -hanke pyrkii löytämään koteihinsa jääneitä yli 65-vuotiaita ja auttamaan heitä löytämään liikunnan ilon uudelleen.

– Korona-aika on vaikuttanut etenkin ikäihmisiin ja useat heistä ovat kärsineet yksinäisyydestä. Tapahtumat ja ryhmäkokoontumiset ovat olleet kiellettyjä ja monet ikäihmiset ovat jääneet koteihinsa. Tämä on johtanut usealla toimintakyvyn heikkenemiseen, tiedottaa Miina Sillanpään Säätiö.

Kunnon kaveri -toiminnassa liikkumisen voi aloittaa yksin, vapaaehtoisen liikuntakaverin kanssa tai lähtemällä mukaan ryhmätoimintaan. Koulutettu ja vapaaehtoinen ”Kunnon kaveri” toimii liikuntatsempparina ja tukena ikäihmisille liikuntatuokion aikana.

– Mukaan ryhmätoimintaan voi tulla milloin vain ja ilman ennakkoilmoittautumista. Henkilökohtaiseen ohjaukseen tulee ilmoittautua ennakkoon.

Hankkeessa myös kehitetään alueellista liikuntatarjontaa yhdessä ikäihmisten kanssa, kuuntelemalla heidän toiveitaan ja tarpeitaan. Osallistujat saavat halutessaan henkilökohtaisen liikuntasuunnitelman.
Kunnon kaveri -toiminta on Miina Sillanpään Säätiön hanke, jota rahoittaa Helsingin kaupunki. Lisätietoja toiminnasta löytyy nettiosoitteesta www.miinasillanpaa.fi.