Kehätien jättihanke valmistumassa Laajalahdessa

Kehä I:n parantaminen Laajalahdessa on valmistumassa, tiedotti valtion Väylävirasto 26. kesäkuuta 2021.

Kehätien ajokaistat ovat valmiita ja pyöräilyn ja jalankulun väylien viimeistelytyöt loppusuoralla. Vuonna 2019 alkaneessa hankkeessa on Väyläviraston mukaan parannettu Kehä I:n liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta Laajalahden kohdalla.

Lisäksi on mahdollistettu pääkaupunkiseudun poikittaisliikenteelle tärkeän pikaraitiotie Raide-Jokerin toteuttaminen Kehä I:n välittömään läheisyyteen.

– Kehä I on ruuhkaherkkä pääkaupunkiseudun pääväylä, jolla normaaliaikoina kulkee 45 000 – 50 000 ajoneuvoa päivässä ja liikennemäärien odotetaan kasvavan edelleen. Ennen hankkeen toteuttamista liikennevalo-ohjatut liittymät Laajalahdessa aiheuttivat ruuhkapiikkejä aamuin illoin, Väylävirasto tiedotti.

– Nyt liikennevalo-ohjatut liittymät on poistettu ja alueelle on rakennettu Turvesuontien kohdalle Laajalahdensolmun eritasoliittymä, joka sujuvoittaa liikennettä merkittävästi ja parantaa tulevaan Raide-Jokeriin liittyvien katuosuuksien toimivuutta.

Laajalahdensolmun eritasoliittymän lisäksi on rakennettu uusi risteyssilta Kurkijoentielle. Espoon erillishankkeena on toteutettu Raide-Jokerin Räisälänsilta ja siihen liittyvät pengerrykset.
Kaikkiaan hankkeessa on rakennettu reilut kaksi kilometriä uutta 3+3-kaistaista tietä ja kahdeksan uutta siltaa. Merkittävä urakkavaihe on ollut uusien liikennejärjestelyjen ja Raide-Jokerin mahdollistamiseksi tehty Kehä I:n tielinjan tasauksen lasku enimmillään seitsemän metriä alkuperäisestä tasosta.

Hankkeessa on myös parannettu melusuojausta Kehä I:n molemmin puolin kaikkiaan noin kolmen kilometrin matkalla. Melusuojauksen viimeistelytöitä tehdään vielä heinäkuun puolella.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.