Kruunusiltojen rakentaminen on sulkenut veneväyliä

0
55
Purjeveneitä Kruunuvuorenselällä. Kuva: Lauri Hänninen

Kalasataman eteläkärjen eli Nihdin ja Kruunuvuorenrannan välisten kahden sillan rakentaminen on alkanut näkyä merellä Korkeasaaren molemmin puolin lokakuusta 2021 alkaen.

Nihdin ja Korkeasaaren välille rakennetaan Finkensilta, ja Korkeasaaren ja Kruunuvuorenrannan välille Kruunuvuorensilta.

Työt on aloitettu materiaalien kuljetuksilla ja työmaatukikohtien perustamisella Kruunuvuoreen ja Kalasataman Nihtiin. Urakka-alueelta Korkeasaaresta sillanpuoleiselta ranta-alueelta on kaadettu puita kaupungin toimesta ja alueelle rakennetaan työmaa-aitoja ja väliaikaisia työmaateitä.

Finkensillan rakennustöiden alkaminen on sulkenut Korkeasaaren ja Kalasataman välistä kulkevan veneväylän käytön marraskuun alusta alkaen.
Rakennettavalle työsillalle jää väylän kohdalle ainoastaan kulkuaukko, joka on vain metrin korkuinen ja kolme metriä leveä.

– Korvaava yhteys kulkee Mustikkamaan ja Korkeasaaren välisen salmen kautta. Koska se ei ole varsinainen väylä, liikkuminen tapahtuu veneilijän omalla vastuulla. Korkeasaarensillan alikulkukorkeus on 4,7 metriä, tiedotti Kruunusillat-hanke.

Valmiin Finkensillan alikulkukorkeus on noin 6,5 metriä. Sillan ali kulkeva väylä on taas käytössä viimeistään vuonna 2024.

Korkeasaaren ja Kruunuvuorenrannan välisen uuden Kruunuvuorensillan rakennustyöt katkaisevat puolestaan marraskuun lopussa Kruunuvuorenselällä sijaitsevan niin sanotun Herttoniemen väylän.
Katkon ajaksi avataan korvaava väylä nykyisen väylän länsipuolelle. Korvaavan väylän syvyys on sama kuin nykyisen väylän.

Korvaavalla väylällä ei ole korkeusrajoitusta ennen vuosia 2023-2025.

Tavoite on, että korvaavan väylän alikulkukorkeus on mahdollisimman lähellä sillan lopullista 20 metrin alikulkukorkeutta. Rakentamisen aikainen alikulkukorkeus varmistuu ennen vuoden 2022 syksyä.

– Kehotamme veneilijöiltä myös erityiseen tarkkaavaisuuteen rakennustöiden läheisyydessä, tiedotti Kruunusillat-hanke.

Finkensillan ja Kruunuvuorensillan rakentaminen alkaa ensin, Merihaansilta rakennetaan myöhemmin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.