Koululaiset vaativat katuvalaistuksen parantamista Kannelmäessä

Kannelmäen peruskoulun oppilaat ovat puuttuneet Kannelmäen ja Malminkartanon kehnoon katuvalaistukseen.

Nuoret ovat jättäneet epäkohdista aloitteen Helsingin kaupungille. Aloitteessa kerrotaan mm. seuraavaa:

– Kannelmäen alueella on useita isompia ja pienempiä teitä, jotka ovat huonosti valaistuja tai täysin valaisemattomia. Nämä tie ovat sellaisia, joita monet käyttävät usein, mutta jotka tuntuvat turvattomilta pimeällä. Osa Kannelmäen nuorista valitsee jopa pidemmän kotimatkan tämän vuoksi.

– Pimeitä teitä ovat esimerkiksi Pasuunakujalta lähtevä pienehkö tie Mätäjoelle päin ja Jouhitien lähellä oleva hiekkatie paikoittain. Todennäköisesti Jouhitien lähellä olevat lamput ovat rikki. Myös Malminkartanon alueella on paikoittain valaisemattomia alueita, esimerkiksi juna-aseman läheisyydessä.

Helsingin kaupunki myöntää vastauksessaan aloitteeseen, että Kannelmäessä on alueita, joiden valaistuksessa on puutteita. Osin kohteet on korjattu. Kanneltien valaistuksen parantaminen toteutetaan tänä vuonna ja reitti Jouhipolulta Urkupillintielle valaistaan ensi vuonna.

– Pasuunakujalta lähtevä pienehkö tie Mätäjoelle päin on pimeä ja kyseinen kävelyreitti on valaisematon. Sen valaistus lisätään työohjelmaan toteutettavaksi lähivuosien aikana. Jouhitien läheisen hiekkatien valaistuksessa on kunnossapidollisia puutteita. Valaisinpylväitä jouduttiin uusimaan, koska pylväiden tyvissä oli turvallisuutta vaarantavaa ruostetta. Uusimistyön aikana reitin valaistus oli puutteellinen, kerrotaan kaupunkiympäristölautakunnan lausunnossa kaupunginhallitukselle.

Kaupungin mukaan Malminkartanon alueella on valaistuspuutteita, kuten juna-aseman läheisyydessä on paikoittain valaisemattomia alueita. Päiväkatselmuksen perusteella valaisimia vaikutti olevan alueella riittävästi.

Rakennusvalvontaa on pyydetty olemaan yhteydessä kiinteistöihin ja varmistamaan, että nykyiset valaisimet huolletaan tarvittaessa. Kaupunki ei vastaa tonttialueiden valaistuksesta. Juna-asemalta etelään on kaksi keskeistä kävelyreittiä etelään. Kyseisten Puustellin- ja Luutnantinpolkujen reittien puutteellisen valaistuksien uusiminen on jo työohjelmassa ja toteutetaan tämän ja ensi vuoden aikana.