Korkeasaareen suunnitellaan uusi trooppinen talo

Näkymä Amazonia-taloon vuonna 2019. Kuvaaja: Annika Sorjonen / Korkeasaaren eläintarha

Korkeasaari on saamassa Kruunusiltojen raitiotien vanavedessä uuden pääsisäänkäyntirakennuksen ja uuden trooppisen eläintalon.

Korkeasaari valmistelee kahta suurta rakennushanketta, joista toinen käsittää nykyisen trooppisen Amazonia-talon korvaamisen uudella trooppisella talolla. Nykyinen talo on rakennusteknisesti heikko ja sen ylläpitäminen vaatii jatkuvasti suuria korjauksia.

Uusi trooppinen talo on tarkoitus sijoittaa nykyisen Amazonia-talon paikalle. Uuden rakennuksen alustava kustannusarvio on 26 miljoonaa euroa ja suunniteltu valmistuminen on vuonna 2027, kun raitiovaunuliikenne Kruunusilloilla alkaa.

– Uuden trooppisen talon rakennushanke vaatii erityissuunnittelua ja -osaamista, Korkeasaaren eläintarhan säätiö toteaa.

Suoraan itse Kruunusillat-raitiotiehen liittyy Korkeasaaren toinen suuri rakennushanke.

Korkeasaaren pääsisäänkäynti siirretään Mustikkamaan puolelta Korkeasaaren puolelle Kruunusiltojen Korkeasaaren raitiovaunupysäkin yhteyteen. Uusi sisäänkäyntirakennus tehdään yhtäaikaisesti Kruunusiltojen ja raitiotien rakentamisen kanssa.

Uuden sisäänkäyntirakennuksen alustava kustannusarvio on 11,5 miljoonaa euroa. Tavoitteena on aloittaa rakentaminen vuonna 2023, tiedotti Helsingin kaupunki.

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaosto kuuli Korkeasaaren eläintarhan säätiön ajankohtaiskatsauksen elokuun lopussa 2021. Konsernijaosto merkitsi Korkeasaaren rakennushankkeet tiedoksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.