Kontula saa meriaiheisen leikkipuiston – puistotaloa ei tule

Kontulan leikkipuisto Lampi on ollut vuosia ilman omaa leikkipuistorakennusta, eikä sellaista ole luvassa puiston peruskorjauksessakaan. Alueelta purettiin aikoinaan huonokuntoinen leikkipuistorakennus. Nyt puistossa on tilapäinen sininen merikontti leikkivälineiden säilyttämiseen.

Leikkipuiston työntekijä kertoo, että Helsingin kaupunki on todennut tontin maapohjan liian pehmeäksi uuden leikkipuistorakennuksen rakentamiseksi. Puistoon on suunniteltu kevytrakenteisempi wc-tiloilla varustettu varastorakennus, joka toimii kesäisin leikkipuistotoiminnan tukikohtana. Muina vuodenaikoina leikkipuisto Lampi järjestää sisätoimintansa jatkossakin vastapäisen päiväkotirakennuksen yhteydessä.

– Varastorakennukseen tulee biokäymälä, koska rakennukseen ei tule vettä. Sinne ei rakenneta vesi- ja viemäröintijärjestelmää, leikkipuiston työntekijä kertoo.

Kaupungin mukaan varastorakennuksen toteutus etenee puistosuunnitelmasta erillisenä hankkeena, mutta rakennus on huomioitu puistosuunnitelmassa tilavarauksena.

Leikkipuiston työntekijän mukaan leikkipuiston peruskorjaus on tarkoitus käynnistyä ensi syksynä.

Puiston remonttiin on varauduttu Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan talousarvioehdotuksessa vuodesta 2019 alkaen.

Suunnitelman mukaan Lampi peruskorjataan omaleimaiseksi ja monipuoliseksi leikkipuistoksi. Nykyiset kalusteet, leikkivälineet ja varusteet poistetaan. Vuosina 2002-2003 rakennetut kaksi puusiltaa säilytetään, samoin betoninen kahluuallas.

Uudet leikkivälineet tullaan keskittämään pääosin alueen keskelle. Leikkivälineistä muodostetaan meriaiheinen seikkailumaailma eläimineen, laivoineen ja saarikumpuineen.

– Toinen on isompien lasten kukkula ja toinen on pienempien lasten kukkula, työntekijä kuvailee.

Lasten keinut sijoitetaan leikkipuiston reunoille. Puistoon tuodaan myös lisää pöytiä ja penkkejä puistoruokailua varten. Leikkipuiston ja pelikentän valaistus uusitaan.

Jani Jakonen