Konalan leikkipuiston remontti häämöttää vuosien päässä

0
156
Kuvituskuva

Helsingin kaupunki on laatinut suunnitelman Konalan leikkipuisto Vähätuvan kunnostamiseksi.

Näillä näkymin peruskorjaus ei kuitenkaan ole toteutumassa aivan lähivuosina, elleivät puistoinvestointien määrärahat nouse Helsingissä.

– Puisto- ja liikunta-alueinvestointien nykyinen taso ei mahdollista hankkeen toteuttamista 10-vuotiskauden investointiohjelmassa 2022-2031 kuin vasta ohjelman viimeisinä vuosina, kerrottiin kaupunkiympäristön toimialan esityksessä kaupunkiympäristölautakunnalle.

Peruskorjauksen aikataulu tarkentuu vuoden 2023 talousarvioehdotuksen valmistelun yhteydessä.

Vaikka peruskorjaus häämöttää pitkällä tulevaisuudessa, hyväksyi Helsingin kaupunkiympäristölautakunta Konalan puiston ja leikkipuiston Vähätuvan puistosuunnitelman kokouksessaan 15. helmikuuta 2022.

Lautakunta teki esitykseen lisäyksen, jonka mukaan kaupunkiympäristön toimialan pitää arvioida hankkeen toteutuksen aikaistusta, mikäli valtuustokauden aikana puistoinvestointien määrärahataso nousee.

Kaupungin tavoitteena on peruskorjata leikkipuisto Vähätupa ja tehdä siitä turvallinen, monipuolinen leikkipaikka. Lisäksi pyritään parantamaan puiston länsiosan toiminnallisuutta ja viihtyisyyttä.

– Suuri osa leikkipuiston leikkivälineistä on huonokuntoisia, ja niitä on vähän suhteessa käyttäjiin, kerrotaan kaupungin suunnitelmassa.

Suunnitelman mukaan Vähätuvan leikkialueen kunnostuskelpoiset välineet säilytetään. Isojen lasten leikkialueelle rakennetaan tasapaino- ja monitoimivälineitä. Ne käsittävät muun muassa trampoliinin ja ison ryhmäkeinun.

Ruokailu- ja oleskelualueelle tulee pöytäpenkkiryhmiä.

Pihan kookkaat puut säilytetään, kerrotaan kaupungin suunnitelmassa.

Uusissa istutuksissa käytetään pääasiassa kukkivia pieniä hedelmäpuita sekä monilajisia ja kukkivia pensaita, joissa on marjoja.

Nurmetetun kentän laidassa kasvavien vieraslajien paikalle istutetaan uusia, metsänreunaa täydentäviä pensaita. Puiston länsiosan ränsistyneitä pensaita poistetaan tarvittavilta osin. Kurtturuusu ja muut kaupungin mukaan haitalliset vieraslajit poistetaan.

– Leikkialueelle ja pallokentälle asennetaan uudet puistovälineet ja reunustavien käytävien valaistusta täydennetään.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.