Konalaan uusi kiipeilykeskus – korkeutta jopa 18 metriä

Konalassa sijaitsevaan kauppakeskus Ristikkoon avataan syksyllä 2021 seinäkiipeilyn harjoittelukeskus.

Keskuksen perustavan Kiipeilyvisio Oy:n mukaan kyseessä on Pohjois-Euroopan suurin kiipeilykeskus ja Suomen ensimmäinen olympiatasoinen kiipeilyn harjoittelukeskus.

Suomalaisten huippukiipeilijöiden perustama KiipeilyAreena avaa neljännen ja suurimman kiipeilykeskuksensa kauppakeskus Ristikon kolmannen kerroksen tiloihin.

Kiipeilyseiniä rakennetaan yhteensä 3 000 neliötä, ja korkeimmat seinät ovat jopa 18 metriä korkeita.

Kapasiteettia on yli 300 000 kävijälle vuodessa. Suurena kohderyhmänä uudessa keskuksessa ovat kiipeilyn kilpatason harrastajat, ja keskuksesta uskotaan muodostuvan myös junioreille keskeinen harjoittelupaikka.

– Olemme olleet vaikuttuneita KiipeilyAreenan toiminnasta. Kiipeily on kasvava laji, ja on huikeaa, että Ristikko voi tarjota harjoittelupaikan niin huippu-urheilijoille, harrastajille, lapsille kuin kaikille liikunnallisten elämysten etsijöille, sanoo tiedotteessa kauppakeskuspäällikkö Marjo Rosendahl Realidea Oy:stä.

– Tulemme tekemään Ristikon KiipeilyAreenasta täysin uuden konseptin ja kansainväliset mitat täyttävän kiipeilykeskuksen. Vaikutteita on haettu ympäri maailman, eikä vastaavanlaista löydy Pohjois-Euroopasta. Kiipeily harrastuksena kasvattaa suosiotaan jatkuvasti, mistä osoituksena on myös valinta olympialajiksi – ensimmäisen kerran jo tänä vuonna Tokion olympialaisissa, sanoo Kiipeilyvisio Oy:n toimitusjohtaja Henrik Suihkonen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.