Kokoomuksen ääniharavat kilpailivat keskenään Pakilassa

Kun kokoomus jyräsi Pakilassa kuntavaaleissa 2021, muut puolueet ja niiden kärkiehdokkaat jäivät kauaksi taakse.

Kokoomuksen kärkinimet Elina Valtonen ja Juhana Vartiainen kisasivat lähinnä keskenään ääniharavan tittelistä Pakilan eri äänestysalueilla.

Äänestysalueella Länsi-Pakila kokoomus sai jopa 42,1 prosenttia alueella annetuista äänistä. Toiseksi tullut vihreät sai 19,3 prosenttia ja SDP 12 prosenttia äänistä.

Länsi-Pakilassa kokoomuksen Elina Valtonen ja Juhana Vartiainen olivat henkilökohtaisissa äänimäärissä alueen suosituimmat ehdokkaat. Valtonen ja Vartiainen kävivät myös keskenään tiukan taiston. Valtosen äänisaalis ennen tarkistuslaskentaa oli Länsi-Pakilan äänestysalueella 154 ääntä ja Vartiaisen 151 ääntä. Kolmanneksi tullut Jussi Halla-aho (ps.) jäi kauaksi taakse saaden 77 ääntä.

Äänestysalueella nimeltään Pakila kokoomus sai Ylen tulospalvelun mukaan 41,8 prosenttia äänistä. Vihreät sai 18,6 ja SDP 10 prosenttia äänistä.

Pakilan äänestysalueella Juhana Vartiainen oli ykkösenä ja Elina Valtonen toisena. Vartiainen sai 151 ääntä ja Valtonen 132 ääntä. Kolmantena ollut Jussi Halla-aho (ps.) sai 121 ääntä.

Äänestysalueella Itä-Pakila kokoomus nappasi 39,9 prosenttia äänistä. Toiseksi tuli vihreät saaden 16,2 prosenttia äänistä. SDP sai Itä-Pakilassa 11,6 prosenttia äänistä.

Itä-Pakilassa Elina Valtonen oli henkilökohtaisissa äänimäärissä alueen ykkönen ja päihitti puoluetoverinsa Juhana Vartiaisen kirkkaasti. Valtosen äänipotti ennen tarkistuslaskentaa oli 143 ääntä ja Vartiaisen 127 ääntä. Valtosen ja Vartiaisen väliin kiilasi Jussi Halla-aho (ps.)

Juhana Vartiainen