Koivukylän suuralue on saanut hirsirakenteisen päiväkodin

Uuden päiväkodin työmaa. Kuva: Jaana Åberg

Päiväkotitilanne paranee Vantaalla, kun käyttöön saadaan kaksi uutta päiväkotia.

Koivukylän suuralueen päiväkoti Rekolan Kustaantiellä on valmistunut syyskuussa, Lauhatien päiväkoti valmistuu Tikkurilan suuralueelle lokakuussa.

Kumpaankin päiväkotiin sijoittuu yli 200 lasta, joten ne tuovat helpotusta varhaiskasvatuspaikkojen kysyntään.

– Molempiin tulee kaksi päiväkodinjohtajaa, joista toisen työnkuva on pedagoginen ja toisen hallinnollinen. Vantaalla on hyvää kokemusta vastaavasta työnjaosta suurissa päiväkodeissa, tiedotti Vantaan kaupunki.

Rekolan Kustaantien päiväkoti on hirsirakenteinen rakennus, kokonaisalaltaan noin 2500 neliömetriä.

Kaksikerroksiseen, massiivihirrestä rakennettuun päiväkotiin asettuu enintään 228 lasta, ja siellä on kahdeksan kotialuetta, joissa on kahden kasvattajan ryhmiä yhteensä 16.

Vantaa kokeilee Kustaantiellä paljon toivottua massiivipuurakentamista.

Päiväkoti lämpiää maalämmöllä ja katolle on asennettu aurinkopaneelijärjestelmä, joten ympäristöystävällisyyteen ja energiatehokkuuteen tehdyillä panostuksilla on saatu rakennuksen aiheuttamat ilmastopäästöt tavanomaista reilusti vähäisemmäksi.

Päiväkodissa on väljät, 90-neliöiset ruokasali ja liikuntatila, joita alueen asukkailla on mahdollisuus hyödyntää päiväkodin tiloja toiminta-ajan ulkopuolella.

Myös päiväkodin virikkeellinen piha on alueen lapsiperheiden käytössä varsinaisen päiväkotitoiminnan ulkopuolisina ilta- ja viikonloppuaikoina. Koivukylän päiväkoti asettuu luontevasti metsäisen Helenanpuiston kupeeseen.

Tontin reuna-alueille on jätetty mahdollisimman paljon luonnonmukaista kasvustoa ja kunttaa, millä pyritään vahvistamaan lasten kosketusta luontoon.

Samassa yhteydessä on aloitettu Kustaantien liikennejärjestelyjen parantaminen, joten kulku sekä päiväkotiin että kouluun on kaupungin mukaan aiempaa turvallisempaa.

Uusi rakennus korvaa Tarhapuiston ja Minkkipuiston päiväkodit ja sinne sijoittuu myös Koivukylän päiväkotipaviljongissa toimivia lapsiryhmiä.

Tikkurilan Lauhatie 19:ään valmistuva päiväkoti vastaa Tikkurilan suureen päiväkotipaikkojen kysyntään. Kaksikerroksisessa rakennuksessa on perinteinen betonirakenne, mutta puuta on käytetty muun muassa julkisivuihin. Viehättävänä yksityiskohtana tilojen akustiikkaelementeissä käytetään lasten tekemiä kuvia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.