Kirjailijavierailu Nurmijärvellä: Kaikki Uuno Turhapurosta!

Uuno Turhapuro menettää muistinsa. Tuomas Marjamäen kirjan kuvitusta.

Kaikkien Uuno Turhapuro-fanien kannattaa olla kuulolla, sillä Nurmijärvellä järjestetään Turhapuro-aiheinen virtuaalinen kirjailijavierailu toukokuussa 2021.

Kaikkien suomalaisten tuntema elokuvahahmo Uuno Turhapuro on kotoisin Nurmijärveltä. Näin kertoo Nurmijärven kunnan tiedotteen mukaan kirjailija ja toimittaja Tuomas Marjamäki, joka on kirjoittanut kirjoja Uuno Turhapurosta, Spede Pasasesta ja Simo Salmisesta.

– Uuno Turhapuron ensimmäinen koulu on Metsäkylän koulu, mikä selviää vuonna 1977 tehdyssä elokuvassa ”Häpy endkö”. Uuno asui myös Klaukkalan Viertotiellä vuonna 1984, jolloin hän oli lähdössä armeijan leipiin. Kyseessä oli ohjaaja ja käsikirjoittaja Ere Kokkosen kotitalo. Myös Tuurat asuivat lähistöllä myöhemmin, vuonna 1998 tehdyssä elokuvassa ”Johtaja Uuno Turhapuro, pisnismies”, kerrotaan Nurmijärven kunnan tiedotteessa.

Tuomas Marjamäki on tiistaina 11. toukokuuta 2021 vieraana Nurmijärven kirjastojen järjestämällä kirjailijavierailulla, jonka tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan Nurmijärven kirjastojen Youtube-kanavalla.

– Kirjailijavierailulla kuulemme kaiken Uunosta, Spede Pasasesta ja Simo Salmisesta. Siellä kerrotaan myös, kuinka Spede osallistui Uunon viimeisen kohtauksen kuvauksiin pilvenreunalta ja kuinka Vesku Loiri on ollut Uunoissa pari kertaa todellisessa vaarassa, kunta tiedottaa.

Tuomas Marjamäen uusi kirja nimeltään ”Uuno on numero yksi” ilmestyy 7. syyskuuta 2021, Speden kuoleman 20-vuotispäivänä.

Kirjailija ja toimittaja Tuomas Marjamäki. Kuva: Veikko Somerpuro

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.