Keskuspuistoon perustetaan maastopyöräreitti

Maastopyöräreittiä Helsingin Keskuspuistossa.

Helsingin kaupungin ensimmäinen opastettu maastopyöräreitti perustetaan Keskuspuistoon. Reitti kulkee Laaksosta Keskuspuiston halki Haltialaan ja Pitkäkoskelle. Reitin pituus on noin 16 kilometriä.

Reitti perustetaan jo olemassa oleville poluille, joita kunnostetaan heikoimmin kantavista kohdista soralla ja paikoin pitkospuilla. Ennakkotietojen mukaan kunnostustyöt alkoivat maanantaina 28. kesäkuuta. Työt alkoivat Laaksosta ja etenevät pohjoista kohti. Reitti merkitään puihin kiinnitettävin opastein.

– Uuden reitin on tarkoitus ohjata maastopyöräilyä pois muilta luontoalueilta ja vähentää maaston kulumista. Reitti helpottaa myös muiden ulkoilijoiden metsissä liikkumista, kun maastopyöräilijät kulkevat selkeämmin omalla reitillään. Reitti on suunniteltu yhdessä maastopyöräilijöiden kanssa, tiedotti Helsingin kaupunki.

Maastopyöräreitin toteutus noudattaa viime vuonna valmistunutta, kaupunkiympäristölautakunnan hyväksymää Keskuspuiston opastussuunnitelmaa. Opastussuunnitelman toteutus muiden ulkoilureittien osalta odottaa vielä rahoituspäätöstä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.