Kesäterasseja Senaatintorin laidalle

Terassille tulee neljä eri ravintolatoimijaa kesäisine ruoka- ja juomakonsepteineen. Kuva: Camilla Bloom, Helsingin Kaupunkitilat Oy.

Torikortteleiden ravintoloitsijat yhdistävät voimansa ja avaavat kesäterassin Senaatintorin laidalle heinäkuussa.

Terassille tulee neljä eri ravintolatoimijaa kesäisine ruoka- ja juomakonsepteineen. Asiakaspaikkoja terassille tulee 410.

– Upeaa, että Torikortteleiden ravintoloitsijat innostuivat ja lähtivät toteuttamaan terassia yhteisvoimin, jotta saadaan kesäistä vilinää Senaatintorin kulmille – Helsingin paraatipaikalle, kertoo Helsingin Kaupunkitilat Oy:n toimitusjohtaja Peggy Bauer tiedotteessa.

Kyseessä on siis Torikortteleiden ravintoloiden terassilaajennus, eli Senaatintorin vieressä sijaitsevat ravintolat laajentavat terassialueitaan Aleksanterinkadun toiselle puolelle, torin reunalle.

Kaupungin terassiohjeen mukaanhan terassin ei enää tarvitse olla kiinni ravintolan tai baarin kivijalkaliikkeessä, vaan ravintolat voivat sijoittaa terassitoimintaa esimerkiksi läheisiin puistoihin tai aukioille.

– Nyt, kun toimijoina ovat Torikortteleiden omat ravintolat, torille ei tarvitse rakentaa järeää infraa, vaan terassi voi hyödyntää vieressä olevien ravintoloiden omia keittiöitä, sekä wc- ja sosiaalitiloja. Lisäksi terassin sijoittuminen torin laitaan jättää itse aukion vapaaksi erilaisille kesätapahtumille, listaa Bauer kompaktimman terassiratkaisun etuja.

Helsingin Kaupunkitilat Oy on aiemmin tuottanut kesäterassin Senaatintorille vuonna 2020 ja Kasarmitorille vuonna 2021. Viime vuosina suurterassihankkeet ovat kaatuneet pitkälti juuri infrastruktuurin rakentamisen kalleuteen.

Tavoitteena on, että Torikortteleiden kesäterassin rakennustyöt Senaatintorin laidalla alkavat 3.7. ja terassi avautuu 7.7. Terassin on määrä olla auki 27.8. saakka.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.