Kerjäläisooppera sijoittuu Kallioon – laulajia haetaan nyt

Työväenopisto hakee esiintyjiä Kerjäläisooppera-musiikkiteatteriin.

Helsingin työväenopisto sijoittaa versionsa Kerjäläisoopperasta nykyaikaan ja Helsingin Kallioon.

Kallion Helsinginkadulla sijaitsevassa Opistotalossa järjestetään 23. huhtikuuta koelaulutilaisuuksia, joissa haetaan esiintyjiä suureen Kerjäläisooppera-musiikkiteatteriproduktioon.

Kerjäläisoopperan tuotanto ja harjoitukset alkavat Helsingin työväenopiston kursseilla syksyllä 2022, ja esitykset toteutetaan syyskuussa 2023.

Huhtikuussa pidettävissä koelaulutilaisuuksissa produktioon haetaan mies- ja naisääniä solistirooleihin ja kuoroon. Koelaulutilaisuuteen on ilmoittauduttava etukäteen 22. huhtikuuta kello 12 mennessä.

Kerjäläisoopperan musiikkiproduktioon valittavat esiintyjät osallistuvat Helsingin työväenopiston tavoitteelliseen kurssityöskentelyyn lukuvuoden 2022-2023 aikana.

Kerjäläisoopperan tekemiseen osallistuu opiskelijoita eri ainealoilta. Mukana ovat muun muassa musiikki, teatteri, tanssi, käsityö sekä kuvataide.

Kerjäläisooppera (Beggar`s Opera) on Johann Christoph Pepuschin vuonna 1728 säveltämä balladiooppera orkesterille, laulajille ja tanssijoille John Gayn liberton pohjalta.

– Alun perin Lontoon alamaailmaan sijoitetun romanttisen veijarinäytelmän tapahtumat on siirretty nykyaikaan ja Kallioon. Laulujen ja puhetekstien käännökset ovat Saara Pääkkösen käsialaa. Teoksen ohjaaja Ville Saukkonen. Musiikista vastaa vanhan musiikin orkesteri Amore Barocco Anni Elosen johtamana, tiedotti Helsingin työväenopisto.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.