Keravan Killanpuiston leikkipaikan teemaksi sirkus

kuvituskuva

Keravan keskustan tuntumassa sijaitsevan Killanpuiston leikkipaikka peruskorjataan.

Keravan kaupunki parantaa Killanpuiston leikkipaikan peruskorjauksessa puiston viihtyisyyttä sekä puiston leikkipaikan toimintoja uusimalla leikkipaikan kasvillisuutta ja leikkivälineitä.

Puiston leikkipaikka uudistuu leikkivälineiden myötä sirkusteemaiseksi.

Perusparannustyöt alkoivat toukokuun alussa ja työt valmistuvat syyskuun 2022 loppuun mennessä.

Killanpuiston leikkipaikan sirkusteema näkyy puiston leikkivälineissä.

Hankkeen valmistuttua leikkipaikan koilliskulman pienten lasten leikkialueella keinutaan pellekasvoisessa jousikiikussa, lasketaan mäkeä punaisin tykein varustetussa taaperoliu´ussa ja keinutaan sirkusteemaisessa matalassa keinussa, jossa on vauvaistuimet. Alue katetaan turvahakkeella. Leikkialueen vieressä oleva puistokoppi poistetaan ja sen tilalle tulee hiekkalaatikko.

Hankkeen valmistuttua leikkialueen toisella puolella voi viettää aikaa ja syödä lounasta piknikpöytien äärellä, joiden viereen on suunniteltu punainen leikkimökki ja taaperoille tarkoitettu kiipeilyrata verkkoineen. Leikkialueen reunoille istutetaan uusia pihlajia, tuomi sekä rusokirsikkapuu.

Lisäksi leikkialueen lähettyvillä olevalle kumpareelle istutetaan uusia havupuita ja pensaita, joiden eteen tulevalta penkiltä voi seurata leikkijöiden touhuja.

Sirkusteema jatkuu leikkipaikan koilliskulmaan tulevalla kolmannella leikkialueella, jossa keinutaan sekä kahden istuttavassa jousikiikussa että keinuissa.

Keinuista yksi on linnunpesäkeinu ja kaksi muuta ovat lautasistuimellisia keinuja. Keinujen vieressä olevassa pyörivässä rengaskarusellissa voi harjoitella kääntymistä, pyörimistä ja tasapainoilua joko istuen, maaten tai seisten sekä yksin tai yhdessä.

Karusellin viereen tulevassa kiipeilytelineessä on kaksi liukumäkeä, kiipeilyverkko ja riippusiltoja, joiden avulla siirrytään kiipeilytelineen neljässä kulmassa olevista sirkusteltoista toiseen. Leikkialue katetaan turvahakkeella ja sen läheisyyteen tulee myös piknikpöytäryhmä.

Osana peruskorjausta uusitaan myös leikkipaikan aidat ja parannetaan leikkipaikan valaistusta korvaamalla vanhoja valaisimia led-valaisimilla. Koilliskulmasta leikkipuiston aitaa reunustava kasvillisuus uusitaan. Lisäksi koilliskulman piknikpöytäryhmän läheisyyteen istutetaan rusokirsikkapuu.

– Killanpuiston leikkipaikan suunnittelussa otettiin huomioon marras-joulukuussa 2021 järjestetyn asukaskyselyn vastaukset, joita saatiin 166 asukkaalta, tiedottaa Keravan kaupunki.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.