Kehäkukka-arkkitehtuuripalkinto on myönnetty Martinlaakson päiväkodille

Martinlaakson palkittu päiväkoti. Kuva: Mika Huisman / Decopic

Vantaan kaupunki palkitsee laadukkaita ja kekseliäitä arkkitehtuurikohteita ja -tekoja vuosittain Kehäkukka-tunnustuksella. Vuoden 2019 Kehäkukka-palkinto myönnettiin 22.3. Vantaan arkkitehtuuripäivän seminaarissa Martinlaakson päiväkodille.

Palkintolautakunta perustelee valintaa muun muassa päiväkodin arkkitehtonisen ratkaisun selkeydellä ja vahvalla kokonaiskonseptilla. Raadin mukaan rakennus on arkkitehtuuriltaan raikas ja omaleimainen. Se edustaa kokonaisvaltaisesti laadukasta lopputulosta, jossa toiminnallisuus ja estetiikka ovat läsnä niin sisä- kuin ulkotiloissa. Rakennus luo pääsisäänkäynnillään kutsuvan paikan kaupunkitilaan, ja tilaratkaisuiltaan rakennus on valoisa ja lämminhenkinen. Päiväkodin piha on monitasoinen ja tuo kaupunkirakenteeseen väriä ja kiinnostavuutta.

Päiväkoti on kaksikerroksinen uudisrakennus, jonka ovat suunnitelleet Vesa Oiva ja Outi Bachér Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy:stä. Maisemasuunnittelusta on vastannut Eeva Byman Maisema-arkkitehdit Byman-Ruokonen Oy:ltä. Päiväkodin rakennuttajana toimi Vantaan tilakeskus vastuuhenkilöinään Pekka Wallenius ja Riitta Miettinen.

– Kehäkukalla nostetaan esiin vantaalaisen arkkitehtuurin parhaita esimerkkejä ja rohkaistaan toimijoita kunnianhimoisiin ratkaisuihin, kertoo palkintolautakunnan puheenjohtajana toiminut Vantaan kaupungin maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimialan apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä.

Kehäkukka on arkkitehtuuripalkinto, joka jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.