Helsingin tunnetuin lihatehtailija Veijo Votkin juhli uraansa Kellosalin täydeltä

Helsingin kuuluisin makkaratehtailija Veijo Votkin on tehnyt liha-alalla kunniakkaan 50-vuotisen uran. Koko sen ajan hän on työskennellyt Kalasataman Teurastamolla ja Tukkutorilla.

Veijo Votkin juhlisti pitkää uraansa kutsuvierastilaisuudessa Tukkutorin Kellohallissa huhtikuussa.

– Onhan tämä ollut upeaa. En olisi osannut kuvitella silloin aloittaessani, että täällä vielä ollaan 50 vuoden päästä. Olen siitä toki ylpeä, 71-vuotias Veijo Votkin kertoi.

– Nostalgiaa on ilmassa. Aloitin täällä työt 50 vuotta sitten. Kahdeksan ja puoli vuotta olin työssä toisen palveluksessa ja sitten siirryin lihatukun kauppiaaksi. Alussa olin yksin yrittäjänä ja nyt meillä on täällä Vanhalla Talvitiellä kaiken kaikkiaan toista sataa työntekijää.

Veijo Votkin työskenteli ensin toisen yrityksen palveluksessa, kunnes perusti oman yrityksensä 41 vuotta sitten. Lihatukku Veijo Votkin Oy tunnetaan Chef Wotkin`s tuotemerkistä. Yritys on sittemmin laajentunut käsittämään lihatukun lisäksi myös makkaratehtaan, lihanjalostuksen, valmiit einesruoat ja tehtaanmyymälän. Yritys tunnetaan Chef Wotkin`s tuotemerkistä.

Juhliin osallistui ison Kellosalin täydeltä Votkinin ystäviä ja yhteistyökumppaneita kuten kauppiasasiakkaita. Henkilökunnasta kutsuttiin vanhaa kaartia, eli niitä, jotka aloittivat Votkinin yrityksen palveluksessa 1980-luvulla ja 1990-luvun alussa.

– Hän on luonut uran ihan tyhjästä, mikä on kunnioitettavaa. Hänen elämänasenteensa on muita ihmisiä kunnioittava ja muutenkin positiivinen, kertoi Votkinin tehtaanmyymälässä työskennellyt Sirpa Vaarmala.

– Olin monta vuotta Veijon asiakkaana. Tulimme hyvin toimeen ja teimme hyviä kauppoja. Olin täällä Teurastamolla asiakkaana jo ennen kuin Veijo tuli. Hänen työnantajansa jäi eläkkeelle ja sanoi Veijolle, että tässä on veitsi ja pöytä ja tästä aloitat oman yrityksen, kertoi Hakaniemen hallissa lihakauppaa pyörittänyt Kari Vaarmala.

Kalasataman Teurastamoa Veijo Votkin kuvaili mahdollisuuksien alueeksi, jossa on voinut pienellä rahalla päästä yrittäjäksi.

– Minä aloitin jopa täysin rahattomana tukkukaupan, mikä oli ennen kuulumatonta ja uskomatonta. Sain ensimmäisen sonnin ostettua, leikkasin sen luuttomaksi ja myin. Sitten vähän ajan päästä pystyin ostamaan jo kaksi sonnia, Veijo Votkin kertoi.

– Täällä moni yrittäjä on hävinnyt nopeasti ison omaisuuden. Mutta sitten on ne, joille se leipä on tullut täältä kohtuullisen hyvin.

Yrityksen pyörittämistä Votkin luonnehti ”vähän niin kuin koko perheen yhteiseksi harrastukseksi”.

– Minun perheeni on ollut kokonaan mukana. Niin monesti on pikkutunneille asti tehty paperitöitä, että on saatu laskutukset lähtemään. Ja sitten heti aamuviideltä on lähdetty lihaa leikkaamaan.

Veijo Votkinin mielestä on hienoa, että Helsingissä on vielä nykypäivänä elintarviketeollisuutta ja tukkukauppaa.

– Paikallisuudella on omat etunsa. Meillä on tietty asiakaspiiri, joka on pitkälti Helsingistä. Me hyödymme sijainnista Kalasatamassa todella paljon.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.