Kaupunki: Kivikon terveysaseman lakkautus parantaa palveluja

Kuvituskuva

Kivikon terveysaseman toiminta on tulossa tiensä päähän. Myllypuron ja Kontulan terveysasemista muodostetaan keväällä 2020 avautuva terveys- ja hyvinvointikeskus. Se toimii nykyisissä Myllypuron ja Kontulan terveysasemien tiloissa. Kivikon terveysaseman palvelut ja työntekijät siirtyvät fyysisesti Myllypuron ja Kontulan terveysasemille.

Kivikon terveysaseman rakennus on suhteellisen uusi, sillä se valmistui Kivikonkaarelle vuonna 2000. Kaupungin tavoitteena oli silloin tuoda julkiset palvelut voimakkaasti kasvavalle uudelle asuinalueelle.

Kivikon asukkaat ovat ihmetelleet, että miksi Kivikon terveysaseman toiminta lopetetaan.

Hiukan isommassa yksikössä pystymme tarjoamaan monipuolisemmat palvelut kuin aiemmin. Asiakkaiden tukena on laajemmin eri sosiaali- ja terveyspalvelujen ammattilaisia. Yhdistämällä palvelupisteitä Kontulaan ja Myllypyroon, voimme myös laajentaa aukioloaikoja, vastataan Helsingin kaupungin verkkosivulla.

Terveysasemapalveluja tullaan jatkossa tuottamaan sekä Myllypurossa että Kontulan pisteissä.

Kun palvelut siirtyvät, asiakkailta kysytään, mistä he jatkossa haluaisivat terveyspalvelunsa.

Osa asukkaista on kuitenkin epäilee terveysasemien keskittämisen tuovan hyötyjä, sillä Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksessa palvelu ei ole parantunut. Kalasatamaan keskitettiin Herttoniemen, Vallilan ja Kallion terveysasemat. Myllypuronkin nykyiselle terveysasemalle keskitettiin sen valmistuttua vuonna 2012 Itäkeskuksen terveysasema.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.