Kaupunki esittää Laajasaloon kahta luonnonsuojelualuetta

0
54
Kuvituskuva

Helsingin kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 4. lokakuuta 2021 esittää Uudenmaan Ely-keskukselle kahden uuden luonnonsuojelualueen perustamista Laajasaloon. Ne ovat Tahvonlahden harju ja Kruunuvuorenlampi.

Kruunuvuorenlampi on pieni, erämainen lampi Laajasalon länsiosassa.

– Alue on luonnonsuojelullisesti ja maisemallisesti arvokas kokonaisuus. Alueen suojeluperusteita ovat erämainen lampi ja sen lajiesiintymät sekä lampea ympäröivät, vesitaloudeltaan luonnontilaiset suot ja luonnontilaisen kaltaiset vanhat metsät, kerrottiin kaupungin tiedotteessa.

Luonnonsuojelualueen pinta-ala on 2,97 hehtaaria, josta lammen osuus on noin 0,37 hehtaaria.

Tahvonlahden harjun luonnonsuojelualue sijaitsee Laajasalon Kruunuvuoressa, Stansvikin kartanopuiston eteläpuolisella Tahvonlahdenniemellä.

Tahvonlahden harjun suojeluperusteita ovat geologinen muodostuma ja vanha mäntyvaltainen metsä. Lisäksi alue on arvokas lepakoiden ruokailualue. Rantaniityltä on myös todettu kasvistollisia arvoja.

Tahvonlahden harjun luonnonsuojelualueen pinta-ala on 4,01 hehtaaria. Lisäksi suojelualueeseen kuuluu niemen länsirannalla kapea kaistale vesialuetta.

Sekä Kruunuvuorenlampi että Tahvonlahden harju ovat Helsingin luonnonsuojeluohjelman 2015–2024 kohteita. Kaupungin luonnonsuojeluohjelmaa toteutetaan perustamalla luonnonsuojelualueita.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.