Katajanokan maamerkki on muuntunut asumiseen ja ateriointiin

Keskon entisen pääkonttorin saneeraus on loppusuoralla. Vaiheittain valmistuvan uudistushankkeen myötä suuri osa Katajanokan maamerkin tiloista on jo saanut uutta elämää.

K-Marketissa käy vilkas kuhina ja uusien asuntojen rappukäytävään kulkee ihmisiä. Ravintolaa sisustetaan ja myös huoneistohotelli hehkuu uutuuttaan.

Keskon entinen pääkonttorikiinteistö on valtava ja se kattaa Satamakadun, Kanavakadun, Kruunuvuorenkadun ja Ankkurikadun rajaaman korttelin.

Kruunuvuorenkadun puoleiseen kiinteistön osaan on valmistunut Asunto Oy Kruunuvuorenkatu 2. Työeläkeyhtiö Varma on saneerannut lähes 80 vuotta toimistokäytössä olleeseen kiinteistöön 120 vuokra-asuntoa.

Kaikki asukkaat muuttivat kesäkuun alussa uuteen kotiinsa Satamakadun ja Kruunuvuorenkadun kulmassa, Varma tiedotti kesällä.

Satamakadun puolelta pääsee Asunto Oy Helsingin Satamakatu 3:n omistusasuntoihin, joiden on määrä olla muuttovalmiita tämän syksyn aikana. Kohteessa on 85 omistusasuntoa.

Satamakadun puolella avataan syyskuussa ravintola Locanda Scappi. Se on kahden Lontoosta Helsinkiin muuttaneen italialaisten kaverusten perustama italialaistyylinen ruokapaikka. K-Market Katajanokka on puolestaan palannut takaisin tuttuun, mutta uudistuneeseen paikkaansa.

Keskon entisen pääkonttorin paikalla sijaitsee nyt myös Noli Studios -hotelli. Siinä on 263 valmiiksi kalustettua studiohuoneistoa, jotka palvelevat esimerkiksi Helsinkiin työmatkalle saapuvia tai kaupunkilomalle tulevia.

Keskon pääkonttorina pitkään palvellut kiinteistö on arkkitehtonisesti merkittävä rakennus, jonka julkisivut on suojeltu Museoviraston määräyksestä. Kiinteistö on valmistunut vuonna 1940. Keskon pääkonttori on muuttanut Kalasatamaan valmistuneeseen uuteen toimistotaloon.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.