Kasvisruokapuoti elävöittämään Malmin asemaa?

Kasvispohjaista ruokaa tarjoavan herkkupuodin toivotaan tuovan uutta puhtia nuukahtaneelle Malmin rautatieasemalle. Helsingin kaupungin ja HSY:n järjestämän Fiksu Assa -innovaatiokilpailun tavoitteena on elävöittää asemanseutuja sekä edistää vähäpäästöistä ja vähähiilistä elämää. Helsingin kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että osa innovaatiokilpailun voittaneen herkkupuodin tuotteista tuodaan Suomeen Ranskasta asti.

Melusine Helsinki on asemaherkkupuoti, jossa tarjotaan myös yrityksen itse valmistamia sekä Ranskasta maahantuotuja vegaanisia juustoja sekä yrityksen kehittämiä vegaanisia macaron-leivoksia, kerrotaan tiedotteessa.

Innovaatiokilpailun tuomariston mukaan kasvispohjaisen ruoan saatavuus juna-asemilla on tällä hetkellä hyvin rajallista. Tuomaristo päätti valita pilotointivaiheeseen Melusinen herkkupuodin lisäksi myös pyörien vertaisvuokrauspalvelu Araundin. Malmin asemalla ei ole vielä pyöräpalvelua, joten pilotointi hyödyttäisi sekä Malmin aseman läheisyydessä asuvia että idean jatkokehittämistä.

Asemanseutujen innovaatiokilpailun avulla Helsingin kaupunki ja HSY hakivat uusia vähäpäästöistä elämää tukevia ratkaisuja asemanseuduille. Kilpailussa haettiin ideoita, jotka helpottavat asukkaiden kestävää arkea ja lisäävät asemaseutujen ja raideliikenteen käyttöä ja vetovoimaisuutta. Palkinnoiksi voittajalle tarjotaan pilotointimahdollisuus Malmin asemalla.