Kalliossa valmistellaan jo Hämeentien remonttijuhlaa

Kallion seudulla on jo ryhdytty valmistelemaan Hämeentien remontin valmistumisjuhlaa, vaikka remontin on määrä valmistua vasta loppuvuodesta 2020. Yleisölle avointen juhlien päivämääräkin on sovittu hyvissä ajoin: se on lauantaina 21.11.2020.

Kallion Kulttuuriverkosto koordinoi katuremontin päättyessä, tai ainakin sen loppumetreillä, järjestettävän Hämeentien katujuhlan. Tapahtuman sisällön tuottavat Kallion alueen asukkaat, yhteisöt ja yritykset yhteistyössä. Hämeentie-juhla on osa 25 vuotta täyttävää Kallio Kipinöi -festivaalia.

Asiasta kerrotaan Kallion Kulttuuriverkoston facebooksivulla ja nettisivulla.

Osallistumisen muoto on jokaisen yrityksen, yhdistyksen, taloyhtiön ja muun toimijan itsensä vapaasti päätettävissä.

Jos siis olet asukas, yrittäjä tai yhteisötoimija Kallion alueella ja haluat tulla mukaan tekemään kanssamme yhteistä juhlapäivää, ilmoittaudu 31.5. mennessä mukaan nettisivuiltamme löytyvällä sähköisellä lomakkeella, Kallion Kulttuuriverkosto kannustaa.

Tähän mennessä mukaan on ilmoittautunut useita kymmeniä alueella toimivia yrityksiä ja yhteisöjä.

Helsingin kaupunki tiedotti viime lokakuun lopussa, että maaliskuussa 2019 alkanut Hämeentien peruskorjaus on edistynyt hyvin ja aikataulussaan. Raitiovaunut palaavat Kurviin ja Hämeentielle kevään 2020 aikana. Koko remontin valmistumiseksi kerrottiin loppuvuosi 2020.

Peruskorjaushankkeessa Hämeentie muutetaan Siltasaarenkadun ja Helsinginkadun välillä joukkoliikenteelle, jalankululle ja pyöräilylle tarkoitetuksi kaduksi.