Kalliossa tunnettu Pertin Valinta esittäytyy Lontoossa

Aleksis Kiven kadulla sijaitseva Pertin Valinta esittelee suomalaista outsider-taidetta, musiikkia ja taidetuotteita Ison-Britannian pääkaupungissa. Elokuun alkupuolella Pertti`s Choise toimii neljän päivän ajan Lontoon Shoreditchin trendialueella.

Pertin Valinta on punkbändi Pertti Kurikan Nimipäivien perustama outsider-taiteen galleria, kauppa ja agentuuri, jonka yhtenä tavoitteena on rakentaa malleja osatyökykyisten työllistymiseen kulttuurin ja taiteen aloilla.

On tosi hienoa, että meillä kehitysvammaisilla ja muilla outsidereilla on yhdenvertainen mahdollisuus esitellä suomalaista kulttuuria maailmalla. Meillä on paljon hienoja artisteja ja projekteja meneillään, kertoo Pertin Valinnan perustajajäsen Sami Helle.

Lontoon popup -tapahtumassa nähdään Inside Outside Finland, joka johdattaa virtuaaliselle vierailulle neljään outsider-taideympäristöön Suomessa. Lisäksi esitellään muun muassa Pertti Kurikan alter egon Kalevi Helvetin piirroksia, Pekka Elomaan työryhmän valokuvia Pertti Kurikan Nimipäivien kiertueilta sekä brittitaiteilija Tanya Raabe-Webberin muotokuvia.

Yhdessä Pertin Valinnan kanssa Lontooseen matkustaa monien kalliolaisten tunteman IPI-kahvilan henkilökuntaa. Tarkoituksena on taiteen lomassa esitellä suomalaisia työllistämisen malleja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.