Kaivopuisto halutaan nivoa lähemmäksi uudistuvaa Eteläsatamaa

Näkymä Eteläsatamaan. Kuva: Jussi Hellsten.

Helsinki kaupunki pyrkii maaliskuussa 2021 käynnistämään laatu- ja konseptikilpailun Eteläsataman Makasiinirannan uudistamiseksi.

Kilpailu suunnataan rakennus- ja kiinteistöalan toimijoille. Kilpailu on kaksivaiheinen.

– Alueelle on mahdollista ehdottaa kulttuuri-, palvelu-, liike- tai muuta toimitilarakentamista, mutta ei asumista, Helsingin kaupunki tiedotti 7. tammikuuta 2021.

Helsingin kaupunginhallitus varasi Eteläsatamasta alueen laatu- ja konseptikilpailua varten marraskuussa 2020.

Tavoitteena on muuttaa tällä hetkellä pääasiassa sataman terminaalitoimintojen ja pysäköinnin käytössä oleva alue julkiseksi käveltäväksi kaupunkitilaksi, joka yhdistää Kaivopuiston ja Kauppatorin sekä mahdollistaa pääsyn meren äärelle. Helsingin kaupungin laatiman suunnittelukartan mukaan laatu- ja konseptikilpailun alue rajautuu Kaivopuiston kaupunginosaan pääasiassa Ehrenströmintiellä ja Laivasillankadulla.

Kilpailu käsittää myös arkkitehtuuri- ja designmuseolle suunnitellun alueen. Museon varsinainen toteutus ratkaistaan myöhemmässä vaiheessa ja siitä järjestetään erillinen arkkitehtuurikilpailu.

Eteläsataman laatu- ja konseptikilpailun kilpailuehdotukset asetetaan kilpailun molemmissa vaiheissa julkisesti nähtäväksi ja kommentoitavaksi.

Makasiinirannan ja Olympiarannan asemakaavoitus käynnistyy osallistumis- ja arviointisuunnitelman julkistamisella tammikuun lopulla 2021.

Helsinkiläiset voivat osallistua alueen kehittämiseen useammassa vaiheessa. Alueen suunnitteluperiaatteet asetetaan nähtäville ja kaikkien kommentoitavaksi Kerro kantasi -verkkopalveluun 25. tammikuuta.

Makasiinirannan kilpailun ratkettua Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaosto päättää kehittämisvarauksesta kilpailun voittajalle arviolta vuoden 2022 aikana. Sen jälkeen laaditaan asemakaavaluonnos. Laatu- ja konseptikilpailun jälkeen on mahdollista,että jokaisesta alueeseen kuuluvasta tontista järjestetään erillinen, tarkempi arkkitehtuurikilpailu.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.