Kadunvarsipysäköinti muuttuu maksulliseksi Jätkäsaaressa

Näkymä Jätkäsaaressa. Kuva: Antti Pulkkinen

Jätkäsaaressa kadunvarren yleiset asiointi- ja vieraspysäköintipaikat muuttuvat maksullisiksi.

Pysäköinnin lisäkilpien vaihtaminen aloitetaan syys-lokakuun vaihteessa vaiheittain katu kerrallaan.

– Pysäköinnin maksullisuudella tavoitellaan katutilan tehokkaampaa käyttöä ja lyhytaikaisen pysäköinnin suosimista pitkäaikaisen auton seisottamisen sijaan, tiedottaa Helsingin kaupunki.

– Kaupungin keskeisenä strategisena tavoitteena on myös vähentää autolla kuljettuja kilometrejä ja edistää kestävien liikkumismuotojen valitsemista. Lisäksi tarkoituksena on saada kadunvarsipysäköinnin hinta laajentuvassa kantakaupungissa lähemmäksi yksityisiä pysäköintilaitoksia.

Pysäköinnin hinta tulee muutoksen jälkeen olemaan 2 euroa tunnilta. Maksullisuus on voimassa arkena kello 9–21 ja lauantaina kello 9–18.

Kaupungin mukaan Helsingissä mobiilimaksamisen osuus kaikista pysäköintimaksuista on tällä hetkellä 87 prosenttia.

– Tästä syystä Jätkäsaaren kaduille ei ole muutoksen myötä tulossa pysäköinnin lippuautomaatteja, vaan maksaminen tapahtuu ainoastaan mobiililaitteella. Pysäköinnin maksamiseen on olemassa useampiakin eri toimijoiden mobiilisovelluksia, minkä lisäksi pysäköinti on mahdollista maksaa myös tekstiviestillä, tiedotteessa kerrotaan.

Helsingin kaupunginhallitus teki päätöksen uusista pysäköinnin maksuvyöhykkeistä 25. huhtikuuta 2016.

Jätkäsaaren jälkeen vuoden 2023 aikana tarkoituksena on muuttaa myös loput Ruoholahden ja Salmisaaren alueen pysäköintipaikoista maksullisiksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.