Joulutapahtumien peruuntuminen kurittaa Etelä-Helsingin kivijalkayrityksiä

Helsingin keskustan monet joulutapahtumat on peruttu tältä vuodelta koronarajoitusten vuoksi. Normaalisti runsaasti kävijöitä keräävien yleisötapahtumien peruuntuminen heijastuu myös Etelä-Helsingin kivijalkayrityksiin.

– Kyllä se näkyy, valitettavasti. Ei vaan ole ihmisiä alueella. Tiukkaa tulee olemaan. Kivijalkayrittäjät yrittävät saada kasaan sen kivijalkamyynnin mitä heidän kuuluisi saada mutta myyntiä puuttuu reippaasti. Näkymät synkkenevät, koska rajoitukset ovat niin kovat nyt ainakin nämä kolme viikkoa, kertoo Ullanlinnan yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Kaisa Höysti.
– Toivoisin, että kuluttajat muistaisivat pikkuliikkeet, jotta selviydyttäisiin koronapandemian yli, Kaisa Höysti lisää.

Normaalisti isot yleisötapahtumat luovat ihmisille mielikuvaa eläväisestä Helsingin keskustasta, jossa tapahtuu ja jonne kannattaa mennä, myös ostoksille kivijalkaliikkeisiin. Tapahtumat tuovat liikehdintää myös kivijalkayrityksiin.
– Tapahtumat tuovat myyntiä aina jonkin verran myös kivijalkayrityksiin.

Perinteisistä suurista joulutapahtumista on peruttu esimerkiksi Senaatintorin Tuomaanmarkkinat. Ullanlinnan yrittäjäyhdistys on puolestaan järjestänyt vuosien ajan Valonkatu-tapahtuman, mutta nyt sekin on peruttu.
– Harmittaa tosi paljon. Se olisi ollut niin huippujuttu. En voi paljastaa, mitä olimme suunnitelleet, koska samaa suunnitelmaa voidaan käyttää ensi vuonna, mutta tapahtumasta olisi tullut tosi kiva, Kaisa Höysti sanoo.
– Valonkatu on ollut vuosi vuodelta suositumpi. Viime vuonnakin oli todella paljon kävijöitä vaikka oli kurja keli.

Höysti arvioi, että jokaisella kivijalkayrittäjällä on varmasti omia keinoja, joilla voi yrittää selviytyä koronakriisin yli. Monet esimerkiksi tekevät suoramarkkinointia asiakkailleen sosiaalisen median kanavien kautta. Ullanlinnan yrittäjäyhdistys on perustanut facebook- ja nettisivujen rinnalle uutena instagramsivut alueen yritysten näkyvyyden lisäämiseksi. Instagramista yhdistys löytyy aihetunnisteella: weloveullanlinna.
Kaisa Höysti iloitsee, että Ullanlinnan yrittäjäyhdistykseen on jo saatu uutta väkeä mukaan.
– Jos alueen yrittäjänä on kiinnostunut toiminnastamme, niin meihin voi ottaa yhteyttä vaikka facebookin tai instagramin kautta.

Lisätietoja myös nettiosoitteesta weloveullanlinna.fi <weloveullanlinna.fi>

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.