”Jouluradio on kuin konvehtirasia”

Kaikki tutut joululaulusuosikit löytyvät tänäkin jouluna Jouluradio.fi –sivuston laadukasta ja koskettavasta kattauksesta, joka soi peräti kymmenellä monipuolisesti profiloitudulla kanavalla. Jouluradio on toki kuultavissa myös radioista, pääkaupunkiseudulla taajuuksilla 102,0MHz (eteläisempi taajuus) ja 89,9MHz (pohjoisempi taajuus). Jouluradion musiikkipäällikkö Mika Saarelainen kertoo nyt, miksi tämän vuoden Jouluradio on erityisen kutkuttava.

-Pääkanavamme, Jouluradio, on tänäkin adventtina ja joulun ajan päivinä täynnä vanhoja tuttuja joululauluja ja niiden monipuolisia tulkintoja. Mukaan mahtuu silti edelleen mausteena soivia yllätyksiäkin: eteläafrikkalaisen rumpuryhmän ilottelusta japanilaisen popin rytmeihin ja renessanssiajan kirkkolaulun sakraalisuuteen. Kirjo on kutkuttavan laaja, ainakin musiikkipäällikölle, sillä valinnanvaraa on rajattomasti.

-Minä koen Jouluradion kuin konvehtirasian: kaikki valitut makupalat ovat hyviä, vaan vasta puraistuaan tietää, mitä sisältä löytyy.

Mikä kuuluu ehdottomasti jouluun? Musiikki. Mikä muu muka?

-Kaikilla minun tuttavapiiriini kuuluvilla ihmisillä on jokin suhde joulumusiikkiin. Yhden mielestä se soi joka vuosi aivan liian aikaisin, toinen taas kuuntelee jouluisia säveliä salaa juhannuksenakin. Kaikille joulumusiikki on kuitenkin tärkeää, kun tullaan lähemmäs pyhää ja rauhan juhlaa.

-Oma suhteeni joulumusiikkiin on kahtalainen. Muutaman vuoden tauon jälkeen palasin Jouluradion musiikkipäälliköksi, joten kilikellot ovat meillä kotona soineet työn puolesta jo kesästä lähtien, kun kanavilla soitettavia kappaleita on kuunneltu ja valittu soittoon. Toisaalta joulun lähestyessä sävelet kaikuvat myös vapaa-aikana. Joulua ei tule ilman perheelleni tärkeitä joululauluja, ainakaan sitä oikeanlaista.

Tänä vuonna Jouluradio laajenee edelleen ja tuo kuunneltavaksi kaksi ihka uutta nettikanavaa, Jazzjoulun ja Indiejoulun. Nimet kertonevat kaiken, vaan mitä kaikkea noiden otsikoiden alle voikaan laittaa soimaan, on vielä salaisuus.

Vanhat tutut kanavat soivat toki edelleen eli jokaiselle joulumusiikista nauttivalle löytyy varmasti oma suosikki Jouluradion kanavaperheestä.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.