Jokereiden kausi alkaa 3.9. – heti ensimmäisellä viikolla kolme huippuottelua

58

Jokerit aloittaa kuudennen kautensa Euroopan kovimmassa jääkiekkoliigassa KHL:ssä tiistaina 3. syyskuuta. Vieraaksi saapuu viime kauden finalisti Avangard Omsk.

Helsinkiläisjoukkue on kokenut kevään ja kesän aikana muutoksia niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Jari Kurri nousi seuran puheenjohtajaksi ja uusina vahvistuksina ryhmään ovat saapuneet tuoreet maailmanmestarit Mikko Lehtonen ja Veli-Matti Savinainen sekä kokeneet huippupelaajat Petri Kontiola ja Stanley Cup -voittajamaalivahti Antti Niemi. Hyökkäyksessä nähdään totta kai myös MM-kultakapteeni Marko Anttila.

Heti ensimmäisellä peliviikolla Jokereiden mittarit ovat kärkiluokkaa, kun joukkue kohtaa tiistaina 3.9. Avangardin, torstaina 5.9. toissa kauden mestarin Ak Bars Kazanin sekä lauantaina 7.9. Dinamo Riian.

Avangardia luotsaa kanadalainen Bob Hartley, joka sai ryhmänsä viime kaudella kovaan iskuun. Nyt joukkue on vahvistunut entisestään, sillä NHL:stä haalittiin sveitsiläishyökkääjä Sven Andrighetto ja huippupakki Vjatsheslav Voinov liittyi hänkin remmiin. Suomalaispuolustaja Ville Pokka kuuluu alakerran luottomiehiin.

Avangard ja Jokerit pelasivat keskenään viime kaudella kaksi äärimmäisen viihdyttävää ottelua runkosarjassa. Hartwall Arenassa helsinkiläiset olivat maalijuhlissa parempia 7-4 ja Avangard kotihallissaan jatkoajalla 3-2. Venäläisjoukkue pyrkii suoraviivaiseen peliin, joten runkosarjan avauksesta voi odottaa upeaa jääkiekkoiltaa.

Toissa kauden mestari Ak Bars yrittää paluuta huipulle viime kauden pettymyksen jälkeen. Lukossa aikanaan ihastuttanut Justin Azevedo on joukkueen syömähammas hyökkäyksessä. Tatarstanin ylpeyden voi laskea itäisen konferenssin suosikkeihin jälleen kerran.

Dinamo Riika taisteli viimeiseen asti pudotuspelipaikasta viime kaudella, mutta jäi niukasti rannalle. Nyt latvialaiset ovat saaneet alle vahvan harjoituskauden ja lauantaina 7.9. voi Hartwall Arenalla odottaa karnevaalitunnelmaa Dinamo-fanien saapuessa kilpahuutoon jokerikannattajien kanssa

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.