Järvenpään lähitalotoiminta palkittiin – käynnisti turvavälijumpan

Järvenpäässä toimiva lähitalo- ja asukastoiminta palkittiin Kunta-alan työelämän kehittämisohjelman Kunteko-palkinnolla 25. marraskuuta 2020. Etänä pidetyssä loppuseminaarissa myönnettiin yhteensä 34 palkintoa kuntatyöpaikoille ja kuntatyöntekijöille, jotka ovat parantaneet työelämän laatua ja palveluja.

Järvenpään kaupungin hyvinvointitehtävän tavoitteena ikääntyneille ja työikäisille on mahdollistaa sujuva ja turvallinen arki sekä osallistaa heitä monipuoliseen toimintaan. Tähän tähtää myös vuonna 2019 käynnistetty lähitalotoiminta.

Lähitalo- ja asukastoimintaan kuuluu esimerkiksi parveke- ja tuolijumppaa, kahvittelua, musisointia, visailua, runo- ja lauluhetkiä, kävelyretkiä. Myllytien toimintakeskuksen työntekijät ja vapaaehtoiset menevät sinne, missä ikäihmiset asuvat. Toimintakeskuksen lisäksi mukana toiminnassa on noin kymmenkunta vapaaehtoista yhdyshenkilöä taloyhtiöistä, muun muassa Vaarinkadulta ja Lääkärinkujalta.

Vapaaehtoiset kertovat kokemuksistaan Järvenpään kaupungin tiedotteessa:
– Tämä on todellakin iloa antavaa tekemistä. On antoisaa olla hyödyksi ja piristämässä etenkin niiden ihmisten arkea, jotka eivät pääse muualle liikkeelle, kertoo Liisa Kanninen, joka toimii Vaarinkatu 10:ssa sijaitsevan senioritalon yhdyshenkilönä.
– Lähdin innolla mukaan lähitalotoimintaan, kun sitä käynnisteltiin. Olen tämän myötä saanut todella mukavia hetkiä omiin eläkepäiviin. Ja mikä sen hauskempaa, kun voin muitakin ilahduttaa oman mielenkiinnon kohteella eli runon lausumisella, jatkaa Raija Isokääntä, Runo-Raijanakin tunnettu.

Korona yllätti viime keväänä lähitalotoiminnankin ja toimintaa jouduttiin suunnittelemaan uudella tavalla. Ryhmiä pienennettiin, turvavälejä noudatettiin ja hyvään käsihygieniaan panostettiin. Uutena ideana perustettiin turvavälijumppa, johon henkilö on voinut osallistua vaikkapa omalta parvekkeeltaan.
– Lähitalotoimintaan on osallistunut tänä vuonna yli 700 henkilöä ja toiminnasta riippuen paikalla on ollut 5-20 henkilöä. He ovat esittäneet myös omia ideoita toiminnan sisällöksi. Ilahduttavaa on, että toiminta on myös lähtenyt leviämään itsestään, kun naapuritalojen asukkaat ovat kuulleet, mitä viereisessä talossa on tehty, kertoo koordinoiva ohjaaja Nina Sandqvist tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.