Järvenpää on vetovoimainen kunta yritysten mielestä

Järvenpään kaupunki sijoittui neljänneksi Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) kuntavertailussa. Kuntarankingissa mitataan yritysten mielestä vetovoimaisinta Suomen kuntaa.

Päävertailussa oli mukana 25 seutukuntaa, joista Järvenpää osana Helsingin seutukuntaa sijoittui viidenneksi. Neljäs tila saavutettiin keskisuurten, eli alle 50 000 asukkaan kuntien keskinäisessä vertailussa.

Koko kuntarankingin voiton vei Seinäjoen seutukunta, jonka kintereillä oli toiseksi tullut Rauma. Alle 50 000 asukkaan kuntien joukossa vetovoimaisemmaksi osoittautui Lieto.
EK:n tutkimuksessa käytettiin yrityksille suunnattua kyselyä rinnan aluekohtaisten kuntatalous- ja yrittäjyystilastojen kanssa. Vastaajina joulu-tammikuussa 2021 tehdyssä kyselyssä oli 2 117 yritystä.

Tutkimuksessa yritykset arvioivat etenkin kuntapäätöksenteon yrityslähtöisyyttä, oman alueen julkisia yrityspalveluita sekä osallistumismahdollisuuksia palveluiden tuottamiseen.
Keski-Uusimaan alle 50 000 asukkaan kunnista EK:n listalle pääsivät Hyvinkää, Kerava ja Riihimäki. Hyvinkää on listalla kolmas, Riihimäki on sijalla 11. ja Kerava sijalla 16.

– Järvenpään tulos on erittäin hyvä, sillä kaikki kolme tärkeintä yritysilmaston tunnusmerkkiä toteutuvat: kuntapäätöksenteko on sujuvaa ja yrityksiä kuunnellaan, yrityksellä on hyvät mahdollisuudet tuottaa palveluita kunnassa ja julkiset yrityspalvelut ovat kaikkien ulottuvilla, kommentoidaan Järvenpään neljättä sijaa EK:lta.