Vartiokylään ja Mellunmäkeen bulevardikaupunkia?

Itäväylää koilliseen Mellunmäen Tankovainion puiston kohdalla. Kuva: Laura Virkki

Helsingin kaupunki pyrkii kehittämään Itäväylän vartta Puotilasta koilliseen bulevardikaupungiksi.

Alueelle laaditaan itäisen bulevardikaupungin itäosan suunnitteluperiaatteet, jotka ulottuvat Puotilan metroaseman ympäristöstä Itäväylää pitkin Kallvikintien risteykseen saakka. Tämä välimatka on noin kolmen kilometrin pituinen.

Bulevardikaupungin varrella ovat Puotila, Vartiokylä, Vartioharju ja Mellunmäki.

Suunnitteluperiaatteet toimivat tulevien asemakaavahankkeiden, liikennesuunnittelun ja alueen kehittämisen tukena. Nyt valmisteilla olevat suunnitteluperiaatteet myös täsmentävät yleiskaavaa ja ovat hyvinkin pitkän aikavälin periaatteita.

Bulevardikaupunkien periaatteiden mukaisesti Itäväylän itäisen kaupunkibulevardin varressa olisi asuintaloja, työpaikka-alueita ja virkistysalueita.

– Kaupunkibulevardiksi kutsutaan maantien tai kadun vartta, jota kehitetään laadukkaana, urbaanina ja viihtyisänä pääkadunvarren ympäristönä. Alue on parhaimmillaan asukasystävällinen kaupunkimainen ympäristö ja liikkumisen väylä, joka palvelee kaikkia liikkumismuotoja, kerrotaan Helsingin kaupungin tiedotteessa.

– Väylän melualueet muutetaan mahdollisuuksien mukaan kortteleiksi, joissa huomioidaan muun muassa meluarvot ja pienhiukkaspäästöt.

Suunnitteluperiaatteiden osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan voi tutustua Helsingin kaupungin verkkosivuilla 6. kesäkuuta 2022 saakka.

Karttakuva Itäisen bulevardikaupungin itäosan suunnitteluperiaatteiden alueesta. Kuva: Helsingin kaupunkiympäristö Palu Kami

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.