Itäkeskus onkin saamassa 16-kerroksisen tornitalon

Itäkeskuksen metroaseman yhteyteen kaavoitettavaan Jokerikortteliin onkin tulossa 16-kerroksinen tornitalo. Vielä kesällä 2019 julkaistussa havainnekuvassa Jokerikorttelin korkein talo oli 12-kerroksinen.

Tammikuussa 2020 päivätyn uuden havainnekuvan mukaan Jokerikorttelin ulkonäkö on muuttunut melkoisesti aiemmasta havainnekuvasta.

Ainakin korttelin kerroslukua on kasvatettu ja kortteli näyttää muutenkin aiempaa massiivisemmalta. Myös talojen julkisivujen väritys on vaihtunut harmaanvalkoisesta puna-valkoiseksi.

– Jokerikorttelin rakennusosien korkeus vaihtelee siten, että korkeimman osan vesikaton ylin korkeusasema on 67 metriä. (15-16 kerrosta laskentatavasta ja ratkaisusta riippuen), kerrotaan tuoreessa asemakaavan muutosehdotuksessa.

Aiempi havainnekuva liittyi vuonna 2018 pidetyn Jokerikorttelin kehittämiskilpailun voittoehdotukseen. Sama havainnekuva julkaistiin myös vuonna 2019 kun korttelin suunnitteluvaraus myönnettiin YIT:lle ja Satolle sekä Jokerikorttelin asemakaavoitus käynnistyi.

Uudempi havainnekuva sisältyy asemakaavan muutosehdotukseen. Helsingin kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi kaavamuutosehdotuksen asettamisen yleisön nähtäväksi helmikuussa 2020.

Jokerikortteli käsittää liikekeskuksen, jonka katolla on viisi asuinkerrostaloa ja hotelli sekä maanalaiset pysäköintikerrokset, Itäkeskuksen metroaseman uuden läntisen sisäänkäynnin, bussilinjojen terminaalin ja Raide-Jokerin päätepysäkin. Nykyinen metroaseman rakennus puretaan.

Jokerikortteli uusimmassa havainnekuvassa, jonka on tehnyt Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy.
Kesäkuussa 2019 julkaistu havainnekuva Jokerikorttelista. Kuva: Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.