Isot ruukut ovat syksyn trendi – kasveilla tai ilman

  Parvekelaatikko, uurna, amppeli tai istutusastia. Ruukulla on monta nimeä koon, muodon ja käyttötarkoituksen mukaan. Ruukkua valitessa on tärkeää huomioida sen käyttötarkoitus, oli kyseessä sitten perinteinen saviruukku, katosta roikkuva amppeli tai kasvin hoitoa helpottava itsekasteleva ruukku. Tämän syksyn trendi ovat isot ruukut, jotka ovat sisustuksellisesti näyttäviä ja tarjoavat myös runsaasti kasvutilaa isommillekin kasveille.

  Ruukkuistutukset sopivat kaikkialle: olohuoneeseen, terassille, parvekkeelle tai vaikka portaisiin, mutta ruukut eivät aina välttämättä edes tarvitse kasvia kaverikseen. Isot ruukut ovat näyttävä lisä niin ulko- kuin sisätiloihinkin, mutta niihin saa istutettua myös esimerkiksi näyttäviä asetelmia syyskasveista.

  Ulkokäyttöön on tärkeää valita nyt syksyn viileneviä öitä kestäviä kasveja, ja esimerkiksi kanervat sopivat mainiosti isoihin ruukkuihin. Runsaskukkainen kanerva on kaunis betoniruukuissa yksin tai yhdistettynä muihin syyskasveihin, sillä se kukkii syksyllä upeasti kirkkaissa lilan ja sinisen sävyissä. Kanerva kestää myös kylmää, ja selviytyy ulkona pitkälle talveen, jos kasvupaikan lämpötila pysyy plusasteiden puolella.

  Syksyisiä kukka-asetelmia ulos istuttavan tulee huomioida kasvien kylmänkestävyyden lisäksi myös käytettävien ruukkujen säänkestävyys. Materiaalivalinnoissa kannattaakin suosia syksyllä hallankestävyyttä tai talvella pakkasenkestävyyttä. Näin taataan ruukkujen pitkäikäisyys. Kevytsementti on yksi esimerkki materiaalista, joka kestää ulkokäytössä talvenkin yli. Se on myös luonnollisen ja tyylikkään näköinen.

  Kuva: Plantagen

  JÄTÄ VASTAUS

  Kirjoita kommenttisi!
  Kirjoita nimesi tähän

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.