Iso kouluremontti alkaa Konalassa – yksi rakennus puretaan

Konalan ala-asteen sisätiloja vuonna 1981. Kuva: Matti Karjanoja / Helsingin kaupunginmuseo.

Konalan ala-asteen Riihipellonkujan koulurakennuksen perusparannus alkaa tänä kesänä.

Korjauksen ajaksi koulua varten pystytetään Hilatielle väistötilat, joita käyttävät myös päiväkoti Karhen esikoululaiset.

Lisäksi Konalan ala-asteen Hilatien koulurakennus puretaan ja tilalle rakennetaan kaksi väistötilapaviljonkia. Hilatien koulurakennus on valmistunut vuonna 1990 ja perusparannettava Riihipellonkujan koulurakennus vuonna 1980.

Konalan ala-asteen koulussa suoritetaan laaja perusparannus, jossa kaikki sisätilat ja talotekniikka uusitaan. Myös vesikatto ja julkisivut saneerataan. Käytännössä vain rakennuksen runko säilytetään. Kaikki jäljelle jäävät rakenteet puhdistetaan ja kunnostetaan.

Helsingin kaupungin tiedotteen mukaan keittiötä laajennetaan ja toisen kerroksen aulasta muodostetaan avoin kirjasto- ja opiskelutila. Myös koulun piha-alue uusitaan. Perusparannuksen on määrä valmistua vuoden 2020 lopussa.

Helsingissä on tänä vuonna menossa vilkas koulujen ja päiväkotien korjausbuumi. Vuodesta 2019 tulee Helsingin tähän mennessä vilkkain päiväkoti-, koulu-, ja leikkipuistopaviljonkien rakentamisvuosi. Tilapäisiä paviljonkeja tarvitaan lähes 20 eri kohteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.