Hyrylän palvelukeskukselle on valittu nimi

Ilmakuvasovitus palvelukeskuksen sijoittumisesta.

Hyrylän palvelukeskuksen uudeksi nimeksi on valittu Särmä.

Särmä-nimessä nivoutuu yhteen alueen kasarmihistoria sekä rakennuksen arkkitehtuurinen muotoilu.

Palvelukeskukselle on nyt valittu nimi. Rakennuksen nimeämiseksi järjestettiin yleisölle suunnattu nimikilpailu tammi-helmikuussa 2022.

Ehdotuksia saattoi jättää verkossa sekä kirjastoissa ja TuusInfon pisteissä lomakkeella.

Tuusulan kunnan, HOK-Elannon ja NREP:n edustajista koostuva raati valitsi ehdotuksista parhaat.

– Särmä on loistava nimi uudelle palvelukeskukselle. Nimi yhdistää erinomaisesti hankkeen alueen historiaan ja samalla kuvailee Hyrylän uuden maamerkin muotokieltä. Särmä on myös lyhyt ja selkeä, joka on nimeä valitessa aina eduksi, kertoo NREP:n kauppakeskuksista vastaava johtaja Anu Hulkkonen tiedotteessa.

Hyrylän palvelukeskuksen tieltä puretaan vanha ostoskeskus eli ostari. Tuusulan kunnan tiedotteen mukaan ostari tyhjenee toiminnasta helmikuun 2023 loppuun mennessä, minkä jälkeen purku-urakka pääsee alkamaan.

Samalla ympäröivillä jalankulku- ja pyöräilyalueilla aloitetaan kunnallisteknisen verkon uusiminen.

Yhdyskuntatekniikkaa uusitaan tulevan palvelukeskuksen kohdalla Hyryläntiellä, Koskenmäenpolulla, Pysäkkikujalla, Autoasemankadulla, Tykkimiehenpolulla ja kirjaston lounaislaidalla. Lisäksi Esikunnanpuiston kautta tuodaan uusi sähkönsyöttölinja Tykkimiehenpolulle.

Yhdyskuntatekniikan uusiminen etenee vaiheittain. Työmaa-alueen rajauksissa otetaan kunnan mukaan huomioon läpikulkutarve ja tarve päästä asioimaan viereisiin kiinteistöihin.

Katualueiden urakoinnin yhteydessä poikkeavat liikennejärjestelyt viitoitetaan. Kirjastorakennuksessa asioiminen on mahdollista työmaasta huolimatta. Häiriöt luonnollisesti minimoidaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.