HKT aloittaa syyskauden ryminällä

  HKT aloittaa syyskauden huippukoomikkojen tähdittämällä Baskervillen koiralla

  Helsingin Kaupunginteatteri aloittaa syyskautensa dekkarikomedialla Baskervillen koira Arena-näyttämöllä 25. elokuuta, ja yleisö pääsee seuraamaan maailman kuuluisimman salapoliisin Sherlock Holmesin työskentelyä, nauttimaan virtuoosimaisesta näyttelijäntyöstä ja jännittämään, miten huippukoomikot selviävät salamannopeiden roolivaihtojen liki mahdottomasta haasteesta.

  ”Baskervillen koiran harjoitteleminen on ollut läkähdyttävän hauska retki, jonka aikana kaikki ulkomaailman hässäkät ovat unohtuneet täydellisesti. Samanlaista elähdyttävää elämystä toivon lämpimästi myös yleisölle,” sanoo ohjaaja Sakari Hokkanen.

  Päärooleissa nähdään virtuoosimaiset näyttelijäkonkarit, Sherlock Holmesina Santeri Kinnunen ja tohtori Watsonina Risto Kaskilahti ja Eppu Salminen, joka paikkaa Watsonin roolin osassa esityksiä ja esiintyy ensi-illassa. Näytelmän muut 34 roolia hoidetaan huippunopeilla roolivaihdoilla vain kolmen näyttelijän voimin. Haasteeseen tarttuvat huikeat koomikot Emilia Sinisalo, Sauli Suonpää ja Mikko Virtanen.

  Suositun salapoliisin saappaisiin astuu Kaupunginteatterin näyttelijäkuntaan jo 30 vuotta kuulunut Santeri Kinnunen.

  ”Jokaisella on Sherlockista omat, vahvat mielikuvat piippuineen ja hattuineen, mikä tekee siitä kieltämättä haastavaa. Mutta harjoituksissa hahmo on sitten pikkuhiljaa muokkautunut ja hioutunut, ja siitä on löytynyt omat jännät kulmansa”, Kinnunen sanoo.

  ”Tilanteet vaihtuvat hirvittävän nopeasti. Näyttelijä poistuu näyttämöltä jonain henkilönä ja tulee kahden repliikin jälkeen paikalle aivan toisena henkilönä”, sanoo näyttelijä Emilia Sinisalo, joka vaihtaa illan aikana 22 kertaa esittämiensä 13 roolin välillä.

  Ken Ludwigin sovittama dekkarikomedia Baskervillen koira (Baskerville: A Sherlock Holmes Mystery, 2015) perustuu Arthur Conan Doylen tunnettuun Sherlock Holmes -klassikkoon (The Hound of the Baskervilles 1901, suom. Baskervillen koira) ja yhdistää väkevän, monelle mieleen jääneen salapoliisitarinan vauhdikkaaseen teatterileikkiin. Näytelmän on suomentanut Reita Lounatvuori.

  Mestarietsivä Sherlock Holmes kohtaa uransa merkillisimmän tapauksen. Devonin utuisilla nummilla Baskervillen suvun miehiä näyttää vainoavan kirous. Legenda kertoo Sir Hugo Baskervillen saaneen surmansa painajaismaisen hirviökoiran hampaissa. Sata vuotta myöhemmin Baskervillen perillinen löytyy mystisesti kuolleena, vierellään valtavan koiran jälkiä. Tapausta tutkiessaan Sherlock Holmes ja hänen uskollinen apurinsa tohtori Watson kohtaavat vaarallisen vastustajan, ja pian on jälleen yhden Baskervillen henki uhattuna.

  Baskervillen koira -ensi-ilta 25.8.2021 Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä (Hämeentie 2)..
  Kuva: HKT

  JÄTÄ VASTAUS

  Kirjoita kommenttisi!
  Kirjoita nimesi tähän

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.