Helsingin pysäköinnintarkastajat tavattavissa Kansalaistorilla

Nyt on aimotilaisuus esittää kysymyksiä mieltäsi askarruttaneista pysäköintimerkeistä tai -säännöistä.
Helsingin kaupungin pysäköinninvalvojat ovat tavattavissa Kansalaistorilla tiistaina 22.9.2020 kello 12–18.

Pysäköinnintarkastajille voi lähettää kysymyksiä jo ennen tapahtumaa sähköpostilla osoitteeseen: kymp.kysy.pyvalta@hel.fi.

Pysäköinninvalvonta esittelee kamera-autoaan kello 12 ja 16.

Pysäköinninvalvonta on paljon muutakin kuin partiointia kaduilla

Lain mukaan Helsingin kaupungin pysäköinninvalvonta huolehtii pysäköintiä ja pysäyttämistä sekä joutokäyntiä koskevien kieltojen ja rajoitusten noudattamisen valvonnasta sekä pysäköintivirhemaksujen ja muiden seuraamusten määräämisestä. Pysäköinninvalvonnan tarkoituksena on edistää liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta. Näkyvin osa pysäköinninvalvontaa on kaduilla partioivat tarkastajat.

Pysäköintipalveluihin kuuluvat lisäksi ajoneuvojen siirrot, autohotelli sekä asukas- ja yrityspysäköinti. Asukas- ja yrityspysäköintitunnukset lunastetaan kaupunkiympäristön asiakaspalvelusta, joka myös välittää kaupunkilaisten valvontapyynnöt pysäköinnintarkastajille kentälle. Pysäköintipalvelujen yksikössä työskentelevät tarkastajien lisäksi myös oikaisuvaatimusten käsittelijät ja maksutiimi, joka huolehtii virhemaksujen sekä ajoneuvojen siirroista perittävien korvausten perimisestä. Pysäköinninvalvonnan kehittämistiimi kehittää tapoja hyödyntää uutta tekniikkaa tarkastajien työssä.

Kuva: Jussi Hellsten