Hautahaku opastaa läheisten haudoille Helsingissä

kuvituskuva

Joulunaikana vieraillaan perinteisesti edesmenneiden läheisten ja sukulaisten haudoilla. Tänä vuonna hautapaikkoja voi etsiä Helsingin seurakuntayhtymän Hautahaku-palvelun avulla.

Helsingin seurakuntayhtymän Hautahaku-palvelusta löytyy noin 350 000 seurakuntayhtymän hautausmaille haudatun vainajan tiedot. Palvelusta hautapaikkaa etsitään vainajan sukunimellä. Hakua voidaan tarvittaessa rajata syntymä- ja kuolinvuoden tai hautausmaan mukaan. Hautahaku-palvelun sisältämä karttapalvelu näyttää haudan sijainnin hautausmaalla, mikä helpottaa hautapaikan löytymistä.

Helsingin seurakuntayhtymän hautaustoimen päällikön Risto Lehdon mukaan hautausmaat ovat aina olleet suomalaisille tärkeitä. Hautausmaat ovat kiinnostava kertomus paikkakunnan henkilöhistoriasta ja sukupolvista. Hautamuistomerkeistä löytyy välähdys eletystä elämästä ja monimuotoisesta menneen elämän kirjosta. Helsinkiläisissä hautausmaissa yhdistyy koko Suomen historia.

— Hautahaku-palvelu on luotu kaikkia niitä ihmisiä varten, jotka tänä päivänä etsivät edesmenneitä rakkaitaan, ystäviään ja tuttujaan. Sukulaisiaan ja menneiden sukupolvien hautoja, Lehto sanoo.

Hautahaku palvelee kaikkia ihmisiä, joiden läheinen on haudattu Hietaniemen, Malmin, Honkanummen, Kulosaaren ja Östersundomin hautausmaille, Maunulan uurnalehtoon tai Kallion uurnaholviin. Hautahaku-palvelun on luonut yhteistyössä Helsingin seurakuntayhtymän hautaustoimi ja tietohallinto. Hautahaku linkittyy HSL:n reittioppaaseen, jonka avulla hautausmaille on helppo löytää myös julkisilla kulkuneuvoilla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.