Harvinainen merinosturi tulee Helsinkiin

Norjalainen merinosturi HLV Uglen. Kuva: Ugland Shipping AS

Kruunusillat-hankkeen mukaan Helsingin Kruunuvuorenselällä heinäkuun lopussa työskentelevä merinosturi on Suomessa poikkeuksellinen näky.

Kruunuvuorensillan vinoköysiosuuden teräspalkit tulee nostamaan paikoilleen norjalainen merinosturi HLV Uglen.

– Merinosturi on hyvin harvinainen näky Suomen rakennustyömailla. Kruunuvuorensillan teräspalkkeja tulee nostamaan HLV Uglen Norjan Haugesudista, jossa se on nostamassa paikoilleen muuntajia. Seuraava työmaa on myös Norjassa, Stavangerissa. Kruunuvuorensillan nostotyö on Uglenin ensimmäinen nostotyö Suomessa, tiedottaa Työyhteenliittymä Kruunusillat.

Merinosturi työskentelee Kruunuvuorenselällä 25. heinäkuuta alkaen 1-2 viikkoa.

Turvalliset paikat nähdä merinosturi työssään on rannalta: joko Mustikkamaan uimarannalta tai Kruunuvuorenrannan lauttarannasta.

Teräspalkit nostetaan väliaikaisten tukien päälle odottamaan, että sillan kannatinpylväs eli pyloni valmistuu ja vinoköydet kiristetään tukeutumaan pyloniin.

Tämän työvaiheen jälkeen väliaikaiset tuet puretaan. Nostettavia teräspalkkeja on yhteensä kahdeksan. Palkkien pituus on 50 metristä 72,5 metriin ja leveys on 12 metristä 23 metriin.

Merinosturialuksen pituus on 78,5 metriä, leveys 26 metriä, syväys 4,27 metriä ja suurin toimintasyväys 5,77 metriä. Aluksen kantavuus on 3 977 000 kilogrammaa. Nosturin nostokapasiteetti on 800 000 kiloa. Alusta liikuttaa kaksi 1 000 Hv:n moottoria ja sivuttain alus liikkuu kahden 500 Hv moottorin avulla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.