Hakunila isännöi kansainvälisiä koirakilpailuja ensi kesänä

JSP Agility SM 2018, 4.-5.8., Pietarsaari. Photo (c) by Jukka Pätynen / Koirakuvat.fi

Suomelle on myönnetty vuoden 2020 agilityn junioreiden avoimet euroopanmestaruuskilpailut.

Lyhenteellä JEO2020 tunnettujen kilpailujen järjestäjänä toimii Suomen Agilityliitto ja kilpailut pidetään Vantaalla Hakunilan urheilupuistossa 9.–12.7.2020.

Nelipäiväiset kilpailut kokoavat yhteen lapsia ja nuoria ympäri maailman, sillä osallistua voi myös Euroopan ulkopuolelta. Suomeen odotetaan saapuvaksi yhteensä noin 500 ohjaajan ja koiran muodostamaa koirakkoa kannustusjoukkoineen ainakin 25 eri maasta.

Kilpailuiden projektiryhmä on koottu ja tapahtuman organisointi on jo käynnissä.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun kilpailut myönnetään Keski-Euroopan ulkopuolelle. Nyt Suomella onkin loistava mahdollisuus näyttää kuinka hienot puitteet meillä on järjestää kansainvälisiä kilpailuja ammattitaitoisesti. Onnistuneiden Turussa järjestettyjen agilityn MM-kilpailuiden jälkeen on hienoa lähteä tekemään samankaltaista tapahtumaa, mutta vain nuoremmille kisaajille, iloitsee projektipäällikkö Tiina-Liisa Vehkalahti.

Agilityn lisäksi kilpailujen teemoina ovat reilu peli, kestävä kehitys sekä lasten ja nuorten osallisuus. Yritämme saada kaikille osallistujille onnistumisen ja osallisuuden kokemuksia, vaikka kisasuoritukset toki ovatkin pääosassa mitaleista taisteltaessa, kertoo JEO2020-kilpailuiden viestinnästä vastaava Tanja Köykkä.

Suomessa agilityä harrastaa aktiivisesti lähes 1 000 alle 18-vuotiasta lasta ja nuorta. Liikunta ja koiran kanssa toimiminen tekevät agilitystä monipuolisen ja mukaansa tempaavan harrastuksen. Lajin valtakunnallista nuorisotoimintaa kehittää ja koordinoi Suomen Agilityliitto.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.