Hakaniemessä kokeillaan yhteiskäyttölokerikkoa

Lainappi Oy:n Antti Moilanen esittelee lokerikkoa. Kuva: Mia Stenroos / HKL

Hakaniemen metroaseman lippuhalliin on avattu syyskuussa 2021 Lainappi-lokerikko.

Lokerikon ideana on, että sen asiakkaat voivat vuokrata käyttöönsä sellaisia välineitä, joita ei käyttöasteensa tai hinnan takia kannata itse hankkia omaksi.

Kyseessä on kokeilu, jolla tutkitaan miten metroasemalle sijoitettu lokerikko vaikuttaa alueen jakamistalouden suosioon.

Alkuvaiheessa lokerikossa olevat tavarat ovat Lainappi Oy:n omaisuutta. Syyskuussa tiedotettiin, että myöhemmin on tarkoitus myös testata mahdollisuutta, jossa yksityiset henkilöt voisivat hyödyntää lokerikkoa omien tavaroidensa vuokraamiseen, tai vuokraamiseen muilta.

Lainappi on huhtikuussa 2021 julkaistu, kiertotaloutta edistävä mobiilisovellus, jonka avulla voi vuokrata omia tavaroitaan sekä tavaroita muilta. Nyt Hakaniemen metroasemalla kokeillaan uutena Lainappi-lokerikkoa, josta voi sovelluksen avulla vuokrata siellä jo valmiiksi olevia tavaroita.

Lokerikossa on 21 luukkua, joissa on tavaroita, joita tutkitusti kaikki eivät omista, mutta tarvitsevat silloin tällöin. Lokerikosta voi vuokrata itselleen esimerkiksi työkaluja, ikkunanpesurin, pelikonsolin tai vaikkapa mölkyn valitsemalleen ajankohdalle.

─ Odotamme, että kokeilu kehittää ja edistää alueellista ja yhteisöllistä jakamistaloutta siten, että sen toimijoina voivat aidon jakamistalouden hengessä olla sekä paikalliset kuluttajat, yritykset että julkinen toimija, kaikki yhteistyössä omissa rooleissaan. Tavoitteena on kokeilujen kautta saada aitoa käyttäjäpalautetta, oppeja ja käytännön kokemuksia, kertoi tiedotteessa Antti Moilanen Lainappi Oy:stä.

Kokeilu on valittu HKL:n keväisen innovaationhaun kautta, jossa etsittiin ketteriä kokeiluja metroasemien palvelujen ja viihtyisyyden edistämiseksi. Kokeilun kautta HKL selvittää olisiko tämän kaltaiselle palvelulle asemilla tarvetta ja voisiko palvelu helpottaa kaupunkilaisten arkea.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.