Haakoninlahden raitiolinja ehkä Pasilaan

Kruunuvuorenrannan eteläosista eli Haakoninlahden ja Koirasaarten alueilta ei välttämättä kulje raitiovaunulinjaa Hakaniemeen Kruunusillat-raitiotien valmistuttua.

HSL nimittäin väläyttää mahdollisuutta, jonka mukaan Kruunuvuorenrannan kahdesta raitiotielinjasta toinen saattaakin liikennöidä Kalasataman keskuksen kautta Pasilaan.

Tällöin keskustan suuntaan matkustavien Haakoninlahden ja Koirasaarten asukkaiden on vaihdettava Kruunusiltojen toiselle raitiovaunulinjalle eli Laajasalon Yliskylän suunnasta tulevaan raitiovaunuun, vaikkapa Koirasaarentien pysäkeillä tai viimeistään Nihdin kohdalla.

HSL on aloittanut uusien raitiolinjojen suunnittelun, sillä Helsingin raitiotielinjasto laajentuu voimakkaasti seuraavan 15 vuoden aikana. Muutoksia on luvassa myös nykyisiin kantakaupungin raitiovaunulinjoihin.

HSL on laatinut linjaston suunnittelun pohjaksi kaksi vaihtoehtoa. Nämä A- ja B-vaihtoehdot olivat yleisön kommentoitavana HSL:n nettisivulla 5. syyskuuta 2021 saakka. Kummassakin vaihtoehdossa Haakoninlahden raitiolinja kulkisi Hakaniemen sijaan Pasilaan.

Jani Jakonen