Finkensillan kannen valutyöt ovat käynnistyneet

Kalasataman eteläpuolella sijaitsevan Nihdin ja Korkeasaaren välille rakennettavan 293 metriä pitkän Finkensillan kannen valutyöt on aloitettu.

Betonia sillankanteen menee 4700 kuutiometriä eli 600 betoniautollista.

– Valu kestää yhteensä neljä vuorokautta, ja tuon neljän vuorokauden ajan betoniauto tyhjentää kuorman pumpulle 15 minuutin välein. Kannen muotti on rakennettu puusta, ja se vastaa kooltaan jalkapallokenttää, tiedottaa Työyhteenliittymä Kruunusillat.

Finkensillan rakentamistyöt aloitettiin lokakuussa vuonna 2021 ja ensimmäinen työvaihe oli noin 300 metriä pitkän työsillan rakentaminen.

Työsillan rakentaminen mahdollistaa sillan välitukien ja -kannen rakentamisen. Työsilta koostuu teräsputkista, teräspalkeista ja puisista pelkkalavoista.

Finkensillassa on kuusi välitukea ja kaksi maatukea. Silta on jatkuva jännitetty betoninen palkkisilta. Sillan kannen kahdessa pääpalkissa on yhteensä 30 jänneputkea ja putkissa jänneterästä noin 90 henkilöauton painon verran eli 130 000 kiloa. Silta jännitetään, kun kannen betoni on saavuttanut jännityslujuuden, keskimäärin noin 10 vuorokauden kuluttua valusta.

Finkensillan raudoitustyöt kestivät noin neljä kuukautta ja betoniterästä siltaan asennettiin yhteensä 450 000 kiloa, joka vastaa noin 320 henkilöauton painoa.

– Jännitys- ja injektointitöiden jälkeen päästään purkamaan kannen muottia sekä telinettä, sekä asentamaan lopullisia reunapalkin kylkeen tulevia erikoiskaiteita. Muotin ja telineen purkamisen jälkeen asennetaan sillan alle huomattava määrä varausputkia, sekä viimeistellään betonipinnat.

Lämpötilan noustessa keväällä riittävän ylös tehdään kannen vesieristystyöt. Vesieristystöiden jälkeen eristeen päälle tehdään suojarakenteet, jotka suojaavat vesieristettä mekaaniselta rasitukselta.

Vielä kuluvan vuoden aikana silta on siltaa rakentaneen työyhteenliittymän osalta valmis, minkä jälkeen Kruunusillat-allianssi tulee jatkamaan töitä sillalla kiskoasennuksilla, pintarakenneasennuksilla sekä raitiotien vaatiman tekniikan asentamisella.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.