Euroopan kemikaalivirasto muuttaa Punavuoreen

Echan talo rakenteilla keväällä 2019

Euroopan kemikaalivirasto Echa muuttaa Kampin Annankadulta Punavuoren Telakkarantaan tammikuun alkupuolella 2020.

Echa on yksi EU:n suurimmista virastoista ja sen tehtävänä on edistää kemikaalien turvallista käyttöä Euroopan unionin alueella.

Kemikaaliviraston uudet toimitilat Telakkarannan uusiutuvalla asuin- ja toimitila-alueella koostuvat kahdesta rakennuksesta. Niistä toinen on vanhan laivatelakin käytössä ollut konepajahalli, joka on restauroitu täysin. Varsinainen toimistotalo on uudisrakennus, joka on toteutettu osittain vanhan punatiilisen puutyöpajan päälle. Kemikaaliviraston kahden rakennuksen välille on rakennettu myös katettu kulkuyhteys.

Uusiin tiloihin siirtyvät kaikki Echan 600 työntekijää. Uudet tilat on suunniteltu joustaviksi, avoimiksi ja valoisiksi. Talossa on tiloja vierailijoille sekä henkilöstöravintola. Julkisivu noudattelee Telakkarannan alueen vanhojen teollisuusrakennusten punatiilistä ilmettä. Kemikaaliviraston entiset tilat Helsingin Vanhankirkon vieressä Annankadulla remontoidaan Scandicin kokoushotelliksi.

Olemme todella iloisia saadessamme olla osana kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Telakkarannan kehittymistä. Nykyaikaiset ja ekologisesti kestävät toimitilamme luovat positiivista kaupunkikuvaa sekä henkilöstöllemme että tuhansille kansainvälisille kävijöille, jotka vierailevat virastossamme vuosittain, kertoo Echan pääjohtaja Bjorn Hansen.

Uuden elämän antaminen entisille teollisuusrakennuksille kuvastaa hyvin viraston työtä: rakennamme uutta osaamista vakaalle tietopohjalle. Tänä päivänä tiedämme enemmän Euroopassa käytössä olevista kemikaaleista, ja tämä tieto auttaa meitä suojelemaan ihmisiä ja ympäristöä kemikaalien haittavaikutuksilta, Bjorn Hansen jatkaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.