Aurinkolahdesta liikennöi vesibussi kymmenen kilometrin päähän

Pihlajasaaren ilmakuva. Kuva: Helsingin kaupunki

Aurinkolahdesta järjestetään säännöllistä vesireittiliikennettä kymmenen kilometrin päähän Sipoon ulkosaaristoon.

Helsingin ja sen ympäristön saaristoalueet ja merelliset ulkoilupuistot kutsuvat etenkin näinä korona-aikoina virkistäytymään monipuolisella tarjonnallaan. Nämä merelliset alueet ovat kaikkien käytössä, ja esimerkiksi vesireittiliikennöinti Helsingin saariin on käynnistymässä.

-Uunisaareen liikennöivä Aava-lines on jo aloittanut kuljetukset Uunisaareen, ja JT-Line aloittaa kuljetukset Pihlajasaareen lauantaina 8. toukokuuta. Vesibussi kulkee Pihlajasaareen Merisatamasta ja Ruoholahdesta aluksi lauantaisin ja sunnuntaisin 16.5. asti, ja 22.5. alkaen joka päivä.

Pörtö Line aloittaa puolestaan liikennöinnin Sipoon ulkosaaristoon kuuluvaan Kaunissaareen 12.5. alkaen.

– Huomioitavaa on, että tänä kesänä Kaunissaaren lähtöpaikka on muuttunut, ja uusi lähtöpaikka on Aurinkolahdenlaiturilla osoitteessa Aurinkoranta 7, kaupunki tiedotti.

Pörtö Linen verkkosivulla kerrotaan, että Kaunissaari sijaitsee 10 kilometrin päässä Aurinkolahdesta itään, avomeren laidalla.

Viime kesänä Vartiosaareen pääsi Reposalmen yli sähkölautan kyydissä, ja tänäkin kesänä tuo herkku on mahdollista. Vartiosaaren sähkölautta kulkee 15. 5. alkaen toukokuussa lauantaisin ja sunnuntaisin kello 10-21, ja kesäkuusta lähtien päivittäin.

Näiden lisäksi myöhemmin keväällä Hakaniemen ja Kruunuvuorenrannan uudet vesiliikenneyhteydet, Kalasataman Parrulaiturista lähtevät lyhyet terassilaivaristeilyt, Vasikkasaaren maksuton vierasvenelaituri ja myös Helsinki Biennaali kruunaavat merellisen Helsingin sesongin.

– Tämä tuleva kesä on kyllä suorastaan merellisen Helsingin juhlakesä. Palveluita on uusittu, päivitetty, parannettu ja näinä korona-aikoina uskon myös Helsingin upeiden merellisten palveluiden merkitsevän ihmisten hyvinvoinnille entistä enemmän. Itse asiassa tällaisille palveluille on nyt jos koskaan oikeastaan korkea kysyntäkin. Tämän kesän odotettu uutuus on kesäkuun puolessa välissä Vallisaaressa avautuva Helsinki Biennaali, jonne pääsee paitsi Kauppatorilta myös Hakaniemestä, kertoi Helsingin merellisen strategian projektipäällikkö Minttu Perttula.

Helsingin merellisessä kehittämisessä seuraavia tärkeitä teemoja ovat entistä ekologisemman ja asiakaslähtöisemmän vesiliikenteen kehittämisen ohella itäisen saariston virkistyskäytön kehittäminen ja melojien palveluiden parantaminen alkaen rantautumispaikkojen merkitsemisestä.

Myös vesireittiliikenteessä, saarissa ja uimarannoilla ulkoillessa tulee muistaa vallitsevat koronaohjeistukset ja vastuullisen ulkoilijan etiketti.

Vesiliikenne ulkoilusaariin jakautuu reittiliikenteeseen ja kiertoajeluihin, joista vastaavat yksityiset liikennöitsijät. Vesireittiliikennöintiin ja aikatauluihin voi yhä tulla muutoksia. Aikataulut, mahdolliset muutokset ja muut tiedot vesireittiliikenteestä kannattaa aina tarkistaa vesireittiliikennöitsijöiden nettisivuilta, kaupunki huomautti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.